Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Αυγέρη «διορθώνει» Κασσελάκη, Κασσελάκης «αδειάζει» Αυγέρη...!

 


Απόλυτη σύγχυση και αλλεπάλληλες παλινωδίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας σχετικά με το νομοσχέδιο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμου που δρομολογεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη –που προκάλεσαν «αναταράξεις» στο εσωτερικό του κόμματος– η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη επιχείρησε να «διορθώσει» όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα πειθαρχίας και πως δεν πρόκειται να διαγραφεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Στ. Κασσελάκης επανήλθε και με ανάρτησή του στα social media ουσιαστικά απείλησε με διαγραφές εάν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  «παρεκκλίνει» από τον δρόμο «της προόδου και της ισότητας», όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».


 Τι είπε η Δ. Αυγέρη

Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, έκανε λόγο για «παρανόηση» και σημείωσε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έβαλε θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά είπε ότι υπάρχει κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν ψηφίσει νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Η κ. Αυγέρη τόνισε επίσης ότι η αξιωματική κυβέρνηση έφερε πρόταση που φέρνει τις υπογραφές όλων των βουλευτών και υπογράμμισε ότι θέμα κομματικής πειθαρχίας τίθεται για την κυβέρνηση που φέρνει τα σχέδια νόμου.

 

«Αν για κάποιον τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι απέναντι στον κ. Μητσοτάκη από την ακροδεξιά πτέρυγά του. Ο κ. Μητσοτάκης κοντεύει να μείνει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μειοψηφία...», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τι είχε πει την Πέμπτη ο Στ. Κασσελάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και αναφερόμενος στις συνέντευξη Μητσοτάκη  στην ΕΡΤ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ανέφερε τα παρακάτω:

 

«Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά για τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη, καταγράφηκαν οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν αιφνιδιασμένοι από την επιλογή του προέδρου. Αρχικά, ο Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε στο Kontra Channel πως «το έμαθα από την τηλεόραση και μένω εκεί». Ακολούθως, στο Blue Sky, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης τόνισε πως «εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Πιστεύω ότι κομματική πειθαρχία δεν χρειάζεται, έχουν λυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτά. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται», σχολίασε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός.

 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Αθηνά Λινού αμφισβήτησε τη νομοθετική πρόταση του κόμματός για την πλήρη ισότητα στον γάμο, λέγοντας πως «δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας που να συμβουλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ». Παρόμοια στάση διαφωνίας με την τεκνοθεσία ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων εξέφρασε πριν μερικές εβδομάδες και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που είχε δηλώσει πως έχει ενστάσεις.






 πηγή

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *