Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης στο OPEN: Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των σούπερ μάρκετ και τροχονόμος των μεγάλων συμφερόντων (VIDEO)


 Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε για αδράνεια στο ζήτημα της ακρίβειας την κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως "πρωθυπουργό των σουπερμάρκετ".

 

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον για αδράνεια στο ζήτημα της ακρίβειας και χαρακτηρίζοντάς τον ως "πρωθυπουργό των σουπερμάρκετ και τροχονόμο των ισχυρών συμφερόντων".

 

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην εγκληματικότητα, τις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και στο πολυαναμενόμενο σχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Διαμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στις ευρωεκλογές να είναι αξιωματική αντιπολίτευση ενώ δεσμεύτηκε σε ανοιχτό κάλεσμα των προοδευτικών δυνάμεων κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει κάποια "συγκόλληση κομμάτων".

 

"Να απαντήσει η κυβέρνηση τι σχέδιο έχει για την ασφάλεια"

Για τα περιστατικά εγκληματικότητας τα οποία έχουν αυξηθεί μίλησε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης. "Έχουμε σχεδόν καθημερινά ακραίας εγκληματικότητας, είδαμε το καλοκαίρι τι έγινε με τον οπαδό της ΑΕΚ και τους Κροάτες χούλιγκαν, είδαμε τι έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, είδαμε στο Ρέντη. Το θέμα της ασφάλειας και του φόβου πολλαπλασιάζεται στην ελληνική κοινωνία" ανέφερε και συνέχισε: "Πρέπει να μας απαντήσει η κυβέρνηση πόσους αστυνομικούς θα βγάλει στους δρόμους και τι σχέδιο έχει. Τι θα γίνει με την προστασία; Χιλιάδες αστυνομικοί είναι σε πολιτικούς, επιχειρηματίες. Δεν μπορεί καθημερινά να μιλάμε για θέματα ασφάλειας αλλά ουσιαστικά να μην γίνεται τίποτα".

 

Σε ερώτηση για την αλλαγή στο Υπουργειο Πρστασίας του Πολίτη ανέφερε: "ο Χρυσοχοϊδης είναι έμπειρος, μακάρι να πετύχει στη θέση του και να σταματήσουμε να βιώνουμε γενικευμένη ανασφάλεια και σοβαρές καταγγελίες".


"Η ΝΔ δεν έχει πάγκο"

Στη συνέχεια ο κ Ανδρουλάκης, έκανε λόγο για ότι "η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάγκο. (...). Επενδύω σε πρόσωπα νέα μέσα από την εξειδίκευση και την πολιτική εμπειρία τα οποία να μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα με επάρκεια. Η ΝΔ είναι μια κυβέρνηση ελίτ, δεν επένδυσε σε πρόσωπα" είπε.

 

Σε ερώτηση για το ΠΑΣΟΚ και τι φιλοδοξεί ενόψει των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "η φιλοδοξία μας, ο στόχος μας είναι η Ελλάδα να πάει προς άλλη κατεύθυνση, η άλλη κατεύθυνση έχει και ιδεολογικό περιεχόμενο. Στις ευρωεκλογές θα υπάρχουν δυο ιδεολογίες, η μία τον Μητσοτάκη που λέει η αγορές αυτορρυθμίζονται και η άλλη η δική μας που λέει ότι η αγορά δεν αυτορρυθμίζεται και πρέπει να μπουν κανόνες γιατί ισχυρά συστήματα οικονομικά κερδοσκοπούν εις βάρος των πιο αδύναμων πολιτών".

 

Μιλώντας για την ακρίβεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε "η κυβέρνηση είναι τροχονόμος ισχυρών συμφερόντων για αυτό δεν ρυθμίζει την αγορά, ο κύριος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να τα έχει καλά με τους ολιγάρχες" πρόσθεσε.

 

Επιπλέον, μιλώντας για την ακρίβεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια: "Γιατί δυόμιση χρόνια δεν έγιναν έλεγχοι στην αγορά; Γιατί δεν μπήκαν πρόστιμα; Γιατί δυόμισι χρόνια υπήρχε αδράνεια. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να είναι πρωθυπουργός των σουπερμάρκετ και όχι πρωθυπουργός των αδύναμων και της μεσαίας τάξης" υπογράμμισε.

  

"Προτεραιότητα είναι οι θεσμικές λύσεις"

Ερωτώμενος για τα επιδόματα της κυβέρνησης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαν προτεραιότητα τις θεσμικές λύσεις. "Θα ψηφίσουμε τα επιδόματα του Μητσοτάκη γιατί διευκολύνουν κάποιους συμπολίτες μας αλλά προτεραιότητά μας είναι οι θεσμικές λύσεις. Δηλαδή μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, έλεγχο στην αγορά.

 

Παίρνει από τη μία τσέπη χρήματα και τα επιστρέφει στον πολίτη με τους όρους πελάτη κρατώντας τον σε ομηρία. Δεν γίνονται θεσμικές αλλαγές. Εμείς έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου ώστε να υπάρχει μια ενιαία Αρχή Καταναλωτών ώστε να ενδυναμώσουμε το καταναλωτικό κίνημα".

 

Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Για τις ευρωεκλογές ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: "Αν είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση θα έχουμε τη δύναμη στις ευρωεκλογές θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να υπάρξει η δύναμη η προοδευτική που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκης στις εθνικές εκλογές". Ενώ διαμήνυσε ότι "θα γίνει κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως έγινε στον Δήμο της Αθήνας. Δεν θα γίνουμε μέρος του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ με τις συγκολλήσεις κομμάτων".

 

"Χρόνια στο πρόγραμμά μας ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών"

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το καυτό ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ξεκαθάρισε "Εμάς η θέση μας είναι η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ότι θέμα αφορά τεκνοθεσία με απόλυτη προτεραιότητα το δικαίωμα του παιδιού, περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο πρωθυπουργός".

 

"Ναι στα ιδιωτικά αλλά με αντιστάθμισμα για τα δημόσια"

Ενώ για το άρθρο 16 είπε "Ναι σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν μπορούν να αρνηθούμε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ναι σε κάποια με αυστηρά κριτήρια. Αλλά τι δίνουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο; Πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση πιο είναι το αντιστάθμισμα για τα δημόσια πανεπιστήμια για να μπορούν να έχουν προοπτική".

  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *