Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Χρυσόγονος: Δεν αποκλείω εκλογές αν προκύψει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις


Την ανάγκη να γίνουν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές «ώστε να εξευρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός» για να κλείσει η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο Κώστας Χρυσόγονος χαρακτηρίζει "δολοφονικά" τα μέτρα λιτότητας που ζητά το ΔΝΤ, μιλά για επιδείνωση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης αν ο Τραμπ "αδιαφορήσει", ενώ δεν αποκλείει εκλογές αν υπάρξει αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση.

Σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει "σύνθετο παζλ" την συζήτηση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Αν επιμένουν κάποιοι από τους Ευρωπαίους δανειστές να το θέλουν, ας το κρατήσουν ως τεχνικό τους σύμβουλο», σημειώνει, ενώ εκτιμά πως «ιδανικό θα ήταν να μην "φορτωθούμε" ένα νέο δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου».

Εξηγεί δε πως 4ο Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει «κυρίως επειδή το πολιτικό κόστος για τις κυβερνήσεις των δανειστών θα ήταν μάλλον απαγορευτικό».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσόγονος υπογραμμίζει την ανάγκη «να αποκλιμακωθούν το συντομότερο δυνατό οι εξαιρετικά υψηλοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές, οι οποίοι υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», ενώ εκτιμά ότι σε μια δεκαετία περίπου η ευρωπαϊκή θεσμική "αρχιτεκτονική" θα είναι πολύ διαφορετική.





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *