Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Novartis


Νέα έρευνα ξεκινά η δικαιοσύνη για τη Novartis, υπόθεση που αποκάλυψε το iefimerida, μετά την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου ζητεί να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, από μεγαλοστελέχη της εταιρείας, σε βάθος δεκαετίας. Η έρευνα θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών αλλά και καταθέσεις στελεχών που θήτευσαν επί μακρόν στη Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλη έρευνα βέβαια γίνεται από τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρεία χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές μεταξύ των οποίων και δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων και γιατρών για την ενίσχυση και την προώθηση των φαρμάκων της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της Novartis απασχόλησε και σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Υγείας. Στόχος είναι να διευκολύνει η διοίκηση τη δικαστική έρευνα (η οποία έχει ανατεθεί στην εισαγγελία Διαφθοράς) με τη συλλογή στοιχείων και δικογραφιών που έχουν απασχολήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και άλλους φορείς, στο παρελθόν.

Παράλληλα, αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν και πώς θα ενισχυθεί η δικαστική συνδρομή που έχει ζητήσει η χώρα μας από την Αμερική, αλλά και το τι υλικό θα καταλήξει τελικά στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης.





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *