Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

«Μπαράζ» υποβαθμίσεων από τους οίκους S & P και Moody’s της πιστοληπτικής ικανότητας της ΤουρκίαςΣτην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας τόσο σε τοπικό, όσο και ξένο νόμισμα υποβάθμισε η Standard & Poor's.

Συγκεκριμένα, o οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας σε ξένο νόμισμα σε «B+», από «BB-» προηγουμένως και σε τοπικό νόμισμα σε «BB-», από «ΒΒ». To outlook των αξιολογήσεων παραμένει «σταθερό».

Η αιτιολόγηση της υποβάθμισης του αξιόχρεου σε «σκουπίδια» αναφέρεται στην ακραία μεταβλητότητα της τουρκικής λίρας, ενώ προβλέπει ύφεση για το επόμενος έτος.


Την ίδια ώρα ο οίκος Moody’s υποβαθμίζει τη χώρα σε «Ba3», από «Ba2», με αρνητικό το outlook. Η υποβάθμιση γίνεται λόγω της συνεχιζόμενης αποδυνάμωση των δημόσιων θεσμών και τη σχετική μείωση της προβλεψιμότητας της τουρκικής χάραξης πολιτικής.

Κατά τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, οι τουρκικές αρχές δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν «μαξιλάρι» ομαλής προσγείωσης λόγω των αποδυναμωμένων θεσμών και των αυξημένων εντάσεων.
thecaller.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου