Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί


Οι δυο στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα εν αναμονή της δίκης τους στην Τουρκία. Κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπoλης επί 167 ημέρες. H αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων είναι πράξη δικαιοσύνης, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας.


Έλευθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από το τουρκικό δικαστήριο αφήνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται επί 167 ημέρες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει παλαιότερα τα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Aπό την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά», τόνισε ο πρωθυπουργός μέσω tweet.

























euro2day.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *