Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Πολάκης, όπως Λοβέρδος



Μια ιατρική γνωμάτευση αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο, καταδικασθέντα για υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προτρέχοντας, τον πετάει στα θηρία για να τον κατασπαράξουν, όπως ακριβώς έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τις οροθετικές. Δημοσιεύει πληροφορίες που προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο.

Γράφει η Λώρη Κέζα

Να θυμίσουμε σε λίγες γραμμές το έγκλημα του Φλώρου. Οι εταιρείες του Energa- Hellas Power έκαναν εισαγωγή ρεύματος και κατόπιν εξαγωγή ρεύματος σε χαμηλότερη τιμή. Δηλαδή επεδίωκαν οικονομική απώλεια, την οποία χρέωναν στη ΔΕΗ. Τούτο έγινε αντιληπτό και ξεκίνησε έρευνα από την οποία αποκαλύφθηκε και κάτι άλλο, ότι οι δυο εταιρείες εισέπραξαν για λογαριασμό του Δημοσίου 154 εκατομμύρια ευρώ από τον ειδικό φόρο ακινήτων και τα δημοτικά τέλη, χωρίς ποτέ να τα αποδώσουν.

Η Δικαιοσύνη έκρινε και καταδίκασε, η Δικαιοσύνη έκρινε εκ νέου και αποφυλάκισε. Καθένας μπορεί να έχει υποψίες, ειδικά όταν η αποφυλάκιση δικαιολογείται από την κακή ψυχολογική κατάσταση που δημιουργεί ο εγκλεισμός. Επισήμως κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει με βάση υποθέσεις. Κυρίως οι εκπρόσωποι της κυβέρνηση, που έχουν τον τρόπο να ζητήσουν επανεξέταση των δεδομένων, χωρίς να καταφεύγουν στον λαϊκισμό.

Ο Φλώρος αποφυλακίστηκε επειδή κρίθηκε ανάπηρος. Ο Πολάκης δημοσίευσε στο facebook το πόρισμα με όλα τα προσωπικά δεδομένα. Γιατρός είναι, ξέρει ότι αυτό όχι μόνο είναι παράνομο αλλά και ανήθικο. Δεν έχει αποδειχτεί ότι το πόρισμα είναι πλαστό, δεν υπάρχουν αποδείξεις χρηματισμού. Εντούτοις γράφει ο αναπληρωτής υπουργός, με κεφαλαία για να φαίνεται ότι φωνάζει: «Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70% θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ !!!!! Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ».

Υπάρχουν όμως τρόποι για να διαπιστωθούν όλα αυτά, αν δηλαδή το αληθινό ποσοστό της αναπηρίας είναι αυτό που αναφέρεται, αν όλα έγινα σύννομα. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε η υπουργός Εργασίας, η Έφης Αχτσιόγλου, η οποία θεσμικά ζήτησε να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με το υπουργείο, «η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του».

Ο Φλώρος, ακόμη κι αν έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, έχει ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμα κι αν το πόρισμα για την αναπηρία του είναι προϊόν συναλλαγής, δεν παύει να είναι ένα ιατρικό πόρισμα, που δεν μπορεί να κοινοποιείται χωρίς την έγκρισή του. Δεν θα μας κάνει εντύπωση εάν ο Φλώρος κινηθεί δικαστικά εναντίον του Πολάκη, εάν ζητήσει να αποζημιωθεί για την διαπόμπευση. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσίους υπαλλήλους που αποκαλούνται «λαμόγια» και φωτογραφίζονται ως απατεώνες. Ακόμη και αν αποδειχτεί ότι η γνωμάτευση βασίζεται σε λάθος στοιχεία, θα αποδειχτεί σε επόμενο χρόνο. Προς το παρόν δεν έχει γίνει εξέταση, δεν έχει αποδειχτεί τίποτα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *