Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η φθινοπωρινή ρόμπα του Σταύρου Ψυχάρη

γράφει ο Sniper
Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό που έκανε ο Σταύρος Ψυχάρης, το έκανε γιατί είναι ψυχάρα. Γιατί μετά τη θητεία του στο Άγιο Όρος, έκανε τη “συγνώμη” τρόπο ζωής. Στην κοινή δημοσιογραφική γλώσσα, ωστόσο, αυτό λέγεται “ρόμπα ξεκούμπωτη”. Ο κύριος Ψυχάρης αγόρασε ρόμπα και μάλιστα Φθινοπωρινή. Με ένα εκτεταμένο κείμενό του στο ΒΗΜΑ, (το οποίο στην δικτυακή έκδοση της εφημερίδας είναι στο slide show), μας αποκαλύπτει την αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή. Ο υπότιτλος μάλιστα είναι «Η αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή – Πώς ένας διεθνούς φήμης και έντιμος διαχειριστής κεφαλαίων βρέθηκε μπλεγμένος στη λίστα Λαγκάρντ»
Και τι δεν γράφει στο άρθρο αυτό ο κυρ Σταύρος! Πως ο Μιωνή αδικήθηκε, συκοφαντήθηκε και χτυπήθηκε άτιμα από τα ΜΜΕ. Παραλείπει βέβαια να πει πως όλες οι κατηγορίες που υπενθυμίζει, έχουν αποδοθεί από τον ίδιο και την εφημερίδα του.
Αναφέρεται στην φιλανθρωπική δράση του επιχειρηματία, στην προσπάθεια που κατέβαλε για να κάνει τις επιχειρήσεις του, ακόμη και στις επιθέσεις που συστηματικά δεχόταν από φασίστες στο σχολείο.
Το συγκινητικό κείμενο του Αγιορίτη Ψυχάρη κλείνει με κάτι που μοιάζει με κομψό κούμπωμα στη ρόμπα:
«Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος για τη μεταχείριση της οποίας έτυχε ο κ. Μιωνής από μερίδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα, «το Βήμα» θεωρεί υποχρέωσή του να αναδείξει στοιχεία της προσωπικότητας και του έργου του που δεν ήταν γνωστά, από δημοσιογραφικό καθήκον και στο όνομα της προάσπισης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.»
Θα μπορούσε βέβαια ο ίδιος να πει το λόγο αυτής της μεταχείρισης, αφού ο ίδιος την επέλεξε, όπως άλλωστε και της μετανοίας. Σίγουρα πάντως, μετά το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, το οποίο το ΒΗΜΑ το περιέγραψε, αν και δεν έγινε ποτέ, αυτή είναι η μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία των τελευταίων χρόνων.
Συγχαρητήρια στον Σταύρο Ψυχάρη για μια ακόμη φορά. Και να κλείνει το κουμπί στη ρόμπα, γιατί έχει ψύχρα. Την πόρτα ας την αφήσει ανοιχτή. Μάλλον θα την κλείσει σύντομα ο τελευταίος, φεύγοντας.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *