Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Μιχαλολιάκος και βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Boυλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει τεκμηριωθεί από τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Ηλίας Κασιδιάρης. Ηλίας Παναγιώταρος, αλλά και ο Γιώργος Πατέλης, αρχηγός της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, από όπου προέρχονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκ των έσω και οι πρετοριανοί των νεοναζί. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 34 βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.  
Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Ανώτατες δικαστικές πηγές φέρονται να δηλώνουν πως η εμπλοκή πέντε συνολικά βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος σε εγκληματικές δραστηριότητες "είναι καλά δεμένη". "Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
"Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές και περίπου τριάντα στελέχη έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για "εγκληματική οργάνωση". Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση", αναφέρει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους. Τις συλλήψεις πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *