Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Bloomberg: Η κυβέρνηση ετοιμάζει κατασχέσεις για να πιαστούν οι στόχοι

«Να επισφραγίσει την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση αυξάνοντας τις πιέσεις στα νοικοκυριά, καθώς κατόπιν εισήγησης της τρόικας προωθείται μερική άρση της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας» αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
«To μέτρο αυτό προκρίνεται επειδή η σχετική νομοθεσία που προστατεύει χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά στέκεται τροχοπέδη για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας. Τα επισφαλή δάνεια των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων φτάνουν σχεδόν το 30% του συνολικού τραπεζικού δανεισμού, δηλαδή ένα στα τρία δάνεια παραμένει μη εξυπηρετούμενο», αναφέρει το Bloomberg.
«Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος από τους επικεφαλής της τρόικας» προσθετει το δημοσίευμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δέσμευση του πρωθυπουργού να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, καθώς «το νέο σύστημα θα πλήττει μόνο όσους έχουν χρήματα, αλλά δεν πληρώνουν».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *