Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοκρατία (όταν θέλει) μπορεί!

Όχι μόνο μπορεί, αλλά διαθέτει και ταχύτατες αντιδράσεις, μέσα από τα θεσμικά της όπλα.
Με τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις έχει αποδειχτεί πλέον ότι η παροιμιώδης δυσκινησία που βλέπαμε ως τώρα, απέναντι σε κραυγαλέους απατεώνες (πολιτικούς, σε πρώτη γραμμή) δεν ήταν θέμα ανικανότητας, έλλειψης θεσμικού πλαισίου κλπ. Ήταν θέμα πολιτικής επιλογής.
Όταν η πολιτική ελίτ (το ΝΔΣΟΚ) ένοιωσε ότι χάνει τον έλεγχο του παιγνιδιού, αντέδρασε αστραπιαία – και με την πολύτιμη αβάντα της ΕΕ. Και έκανε αυτό που έπρεπε, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους πολίτες που το απαιτούσαν μεν, αλλά δεν πίστευαν ότι θα συμβεί.
Δεν υφίσταται πλέον ως δικαιολογία το “δεν μπορώ”.  Ο πήχης σηκώθηκε από το χώμα και επέστρεψε στο σωστό ύψος: έχουμε μια δημοκρατία δυτικού τύπου, εν λειτουργία. Δεν είναι τέλεια, αλλά δεν είναι και κουρελαρία, όπως  φαινόταν ως τώρα. Αντίστοιχες λοιπόν θα είναι και οι απαιτήσεις.
Αν το ΝΔΣΟΚ ανταποκριθεί, τόσο το καλύτερο γι’ αυτό και για τη χώρα: θα παραδώσουν, όταν έρθει η ώρα, στην επόμενη κυβέρνηση, σε πολύ καλύτερες πολιτικά συνθήκες. Υπό την προϋπόθεση ότι και οι “επόμενοι” θα βελτιώνονται αποφασιστικά μέρα με τη μέρα και θα είναι πραγματικά έτοιμοι για το τεράστιο καθήκον της ανόρθωσης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Τυχόν επιστροφή στο βάλτο σημαίνει ότι οι ακατονόμαστοι θα επιστρέψουν, αργά ή γρήγορα, ακόμα πιο επικίνδυνοι.
Πηγή : Καλύβα Ψηλά στο Βουνό

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *