Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σχεδιασμό πραξικοπήματος καταγγέλλουν «23» Έλληνες Πανεπιστημιακοί των Η.Π.Α.

«23» Έλληνες Καθηγητές και Διδάκτορες Πανεπιστημίων των ΗΠΑ καταγγέλλουν «αρμοδίως» τον έμμισθο, φίλο και σύμβουλο του Γιάνη  Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρειθ, για συμμετοχή στην προετοιμασία του πραξικοπήματος.
Ο καθηγητής James Galbraith, ισχυρίζεται σε πρόσφατο βιβλίο του, ότι ως ανώτερος σύμβουλος του τότε Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχεδίασε για την κυβέρνηση ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης (σχέδιο Χ) για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ το 2015 που κατά την άποψη πάντα των διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στην Αμερική, το σχέδιο αυτό θα παραβίαζε το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία.
Οι 23 Έλληνες Καθηγητές και Διδάκτορες Πανεπιστημίων των ΗΠΑ συνέταξαν ένα κείμενο-επιστολή και έβαλαν τις υπογραφές τους, προκειμένου να καταγγείλουν επώνυμα τα σχέδια του τότε υπουργού οικονομικών, ο οποίος όπως έχει τονίσει μελετούσε κατ” εντολή του Πρωθυπουργού το σχέδιο Χ που πρόσφατα μάθαμε πως αφορά την κατάλυση του Συντάγματος. Σημειώνουμε πως πέρυσι σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως ο ίδιος είχε δώσει εντολή στον Γιάνη Βαρουφάκη να μελετήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιο ήταν το σχέδιο αυτό.
Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη των Ελλήνων επιστημόνων των οποίων τα ονόματα θα παραθέσουμε πιο κάτω, ο καθηγητής Galbraith με βάση πάντα συνεντεύξεις του στον ελληνικό Τύπο, αλλά και τα εκτενή αποσπάσματα από την ελληνική έκδοση του βιβλίου του, σχεδίαζε ύπο άκρα μυστικότητα ένα πλάνο, το οποίο μπορεί να περιγραφεί ως ένα «νομισματικό πραξικόπημα με την αρωγή του στρατού». Το σχέδιο αυτό περιγράφεται ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και  περιλαμβάνει την κινητοποίηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για την καταστολή πιθανών αστικών διαταραχών.
Το συγκεκριμένο σχέδιο με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ελληνική κοινωνία προέβλεπε την επιστράτευση των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό, καθώς το ελληνικό Σύνταγμα, που γράφτηκε μετά από επτά χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας, καθιστά την αστυνομία ως μόνη υπεύθυνη για την τήρηση της έννομης τάξη. Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο, μοναδικό καθήκον του στρατού είναι να προστατεύει τη χώρα κατά των ξένων εχθρών.
Παράλληλα το επίμαχο Plan X  περιελάμβανε οικονομικά μέτρα όπως η εθνικοποίηση της κεντρικής τράπεζας (από το νόμο ορίζεται ως ένας οργανισμός ανεξάρτητος από την κυβέρνηση) ίσως και τη σύλληψη του διοικητή της, αλλά και τοκλείσιμο όλων των τραπεζών και ένα σύστημα IOU, προκειμένου ο νέος κρατικός μηχανισμός που θα δημιουργούνταν να πληρώσει για τις δημόσιες δαπάνες μέχρι να τυπωθεί νέο νόμισμα.
όπως αναφέρεται και στο κείμενο των «23» η Ελλάδα δεν άφησε το ευρώ το 2015 και το Σχέδιο Χ δεν εφαρμόστηκε, γεγονός που ο  καθηγητής Galbraith αποδοκιμάζει.
Στη συνέχεια όμως, και αφού οι «23» έχουν περιγράψει όλα αυτά τα ανατριχιαστικά που εξιστορεί ο Γκαλμπρέιθ,ο οποιός  πληρώνονταν από τον Έλληνα φορολογούμενο και όλα όσα αρνείται η κυβέρνηση να απαντήσει στη Βουλή, στρέφονται κατα του ίδιου του πανεπιστημιακού και τονίζουν πως «η συμμετοχή στο σχεδιασμό ενός πλάνου που  υπονομεύει τη δημοκρατία και την κοινωνική τάξη σε κάθε χώρα, είναι ασυμβίβαστη με τα ηθικά πρότυπα που αναμένει η σχολή  από έναν έγκριτο πανεπιστημιακό, όπως ο  Galbraith ο οποίος έχει αμαυρώσει τη φήμη του πανεπιστημίου του Όστιν και του Ε.Β. Johnson School of Public Affairs με την απόφασή του να καυχηθεί δημοσίως γι “αυτό και προσθέτει περαιτέρω αμφιβολίες, σχετικά με τη δεοντολογία και την κρίση του. Η Ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι συνεπής με την ηθική συμπεριφορά των θεμελιωδών δημοκρατικών κανόνων«.
Το συγκεκριμένο κείμενο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά τόσο για την επιλογή του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, όσο και για την ασφάλεια του πολιτεύματος μας, το νομισματοκοπείο και όλα όσα οδυνηρά ζήσαμε ή αποφύγαμε έστω και τη  τελευταία στιγμή να ζήσουμε το υπογράφουν οι:
 Dimitris Bertsimas, – MS and PhD Massachusetts Institute of Technology
Boeing Professor of Operations Research and co-director Operations Research Center, Massachusetts Institute of Technology
George Bitros,-  Economist. MA, Ph. D., New York University. Professor emeritus, Athens University of Economics and Business.
Michail Bletsas, – MSc Boston University, Research Scientist and Director of Computing, Media Lab, Massachusetts Institute of Technology.
Michael C.Caramanis, – BS, Stanford University, MS, Ph.D., Harvard University Professor of Production and Systems Engineering, Boston University
Christos Cassandras, -BS Yale, MSc Stanford, PhD Harvard University, Professor of Electrical Engineering and Head of Systems Engineerng Division, Boston University
Spyros Cavounidis, – Civil Engineer, MSc, Ph.D. Stanford University
Christos Georgakis, – MS University of Illinois, PhD University of Minnesota
Professor, Tufts University
Anna Hardman, – PhD Massachusetts Institute of Technology, Professor of Economics, Tufts University
Yannis Ioannides, – Economist, MSc, Ph.D. Stanford University, Max and Herta Neubauer Professor of Economics, Tufts University
Maria Koulmanda, – Associate Professor of Medicine, Beth Israel Deaconess Medical Center
George Liberopoulos, – BS, MEng Cornell U., PhD, Boston University, Professor of Engineering, University of Thessaly, Greece.
Eleni Mahaira  Odoni, – Political scientist. BA, Brandeis University, MA, Ph. D. Boston University
Panagiotis Metaxas, – MSc, PhD, Dartmouth College, Professor of Computer Science, Wellesley College.
Alex Mitsialis,-  PhD Columbia University, Assistant Professor, Harvard University
Amadeo Odoni, – BS, MS, Ph.D Massachusetts Institute of Technology, Professor Emeritus of Aeronautics and Astronautics and of Civil and Environmental Engineering, M.I.T.
Ileana Papapetrou, – Entrepreneur. BA, Santa Clara University, MBA, Boston University
George J. Pappas, – BS, MS, RPI, PhD UC Berkeley, Joseph Moore Professor, Chair
Department of Electrical and Systems Engineering, University of Pennsylvania
Georgia Perakis, – MSc and PhD in Applied Mathematics, Brown University, William F Pounds professor of operations management, operations research and statistics, Massachusetts Institute of Technology
Nikolas Pyrgiotis, – MS and PhD, Aeronautics and Astronautics, Massachusetts Institute of Technology
George Stephanopoulos, – PhD University of Minnesota, Arthur D. Little Professor of Chemical Engineering, Massachusetts Institute of Technology
Stavros Thomadakis,– Economist. BA, Yale University, MA, Ph.D., MIT. Professor emeritus. National and Kapodistrian University of Athens.
George C. Tsokos, – MD, Professor of Medicine, Harvard Medical School
Chief, Division of Rheumatology, Beth Israel Deaconess Medical Center
Antonios Zavaliangos – MS Columbia University, PhD Massachusetts Institute of Technology
A. W. Grosvenor Professor of Materials Science & Engineering, Drexel University
Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με κάποιον από τους συντάκτες της επιστολής μπορεί να απευθυνθεί εδώ:
Spyros Cavounidis (Greece) mail: scavounidis@edafos.gr
Yannis Ioannides (USA) mail: yannis.ioannides@tufts.edu
Ενώ,όποιος θέλει να διαβάσει ή να μελετήσει την επιστολή δεν έχει παρά να πατήσει ΕΔΩ





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *