Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πογκρόμ και στους διπλωμάτες: Απομακρύνει 300 ο Ερντογάν


Συνεχίζεται το πογκρόμ απολύσεων και διώξεων στην Τουρκία σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, του στρατού και των κρατικών λειτουργών με τον Ερντογάν να βάζει πλέον στο στόχαστρο και τους διπλωμάτες. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη απολύσει 88 υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να διώξει το επόμενο διάστημα και άλλους, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει τους 300. Και οι 300 θεωρείται ότι έχουν σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Οπως είπε ο τούρκος ΥΠΕΞ «οι διπλωμάτες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ξεπερνούν τους 300».
Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει οι ένοπλες δυνάμεις και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) να τεθούν υπό τον έλεγχο της προεδρίας. Αυτό δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος μετά τη συνεδρίαση διάρκειας 5 ωρών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YAS)- όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Μετά τη συνεδρίαση, ο Τούρκος πρόεδρος ενέκρινε τις αποφάσεις του συμβουλίου να παραμείνει στην θέση του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ όπως και οι αρχηγοί του γενικού επιτελείου στρατού, του γενικού επιτελείου ναυτικού και του γενικού επιτελείου αεροπορίας και να προχωρήσει σε μερικές αλλαγές στους ανώτατους αξιωματικούς, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.
Εν τω μεταξύ, τούρκους εισαγγελείς που έχουν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν στο Βερολίνο ζητά από τη Γερμανία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε τη δήλωση αυτή μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Türk. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το δίκτυό του στον στρατό για να ανατρέψει την κυβέρνηση, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *