Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ταξίδια χωρίς όριο δαπανών για τους συνοδούς του πρωθυπουργού


Την κατάργηση του ανώτατου ορίου των εξήντα ημερών ετησίως και συνεπαγωγικά και των δαπανών για τους συνοδούς στα ταξίδια του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ' έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό». Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, «διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».
Όπως αναφέρεται, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος της τροπολογίας, αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».
Η εν λόγω τροπολογία, που κατατέθηκε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. «Δεν είναι ότι δεν σέβεται τα κόμματα, αλλά δεν σέβεται το ίδιο το Κοινοβούλιο, διότι αυτό που έγινε προ ολίγου, δηλαδή να κατατεθεί μία τροπολογία στις 15.10 η ώρα για το προσωπικό που συνοδεύει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε;», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.
Από τη ΝΔ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Άδωνις Γεωργιάδης με μηνύματά τους στο Twitter συνέδεσαν την τροπολογία με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο για την τελετή των εγκαινίων που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 την Παρασκευή. Όπως υποστήριξαν ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μαζί του στην Πάρο 54 άτομα.
Ο Τσίπρας εξουδετέρωσε την αντιπολιτευτική "Κίνηση των 53" με την πεντάστερη "Μετακίνηση των 54".
Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς
Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης πουαπαντώντας στη ΝΔ έκανε λόγο για «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον τον Γιόζεφ Γκέμπελς».
«Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean», επισημαίνουν από την κυβέρνηση και προσθέτουν: «Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα».
Ποτάμι: «Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλη την παρέα»
«Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν. Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν: «Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

«Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *