Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Οι Κουρουμπλήδες...


Στην φωτογραφία ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Γοργοπόταμο, το 1986, στον εορτασμό της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης. 

Το ΠΑΣΟΚ συμφιλίωσε και ένωσε τους Έλληνες.
Σήμερα όμως δεν θ ασχοληθώ με την Εθνική αντίσταση, θα ασχοληθώ κωδικοποιημένα με τον εκλογικό νόμο, εξάλλου διαβάζοντας παρακάτω, θα διαπιστώσετε πόσο συνδέονται...

1.Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε από το 1986 να εφαρμόσει απλή αναλογική, ζήτησε επαφή με την παραδοσιακή αριστερά, η οποία με την ηγεσία της εποχής, Φλωράκης, Κύρκος, αρνήθηκαν κάθε επαφή.

2.Το ΠΑΣΟΚ με πολιτική απόφαση το 1989, ψήφισε εκλογικό νόμο απλής αναλογικής, η απόφαση αυτή ήταν στο πλαίσιο άμυνάς του απέναντι στην εκκολαπτόμενη συνωμοσία Κοσκωτά, ΝΔ, Συνασπισμού, εκδοτών, διαπλοκής.
Ο Συνασπισμός δεν ψήφισε, για να μην χαλάσει την «συντεκνιά» με τον Μητσοτάκη.
Όσοι θυμούνται μόνο την δυσκολία αυτοδυναμίας του τότε Μητσοτάκη, ας θυμηθούν και τα υπόλοιπα.

3.Στις εκλογές του Ιούνη του 1989, ήταν εφικτή η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Συνασπισμού, αρνήθηκε όμως ο Συνασπισμός, συνεχίζοντας με Μητσοτάκη την κατά ΠΑΣΟΚ συνωμοσία Κοσκωτά , επιδιώκοντας την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

4.Τοτε με κυβέρνηση Τζαννετάκη, οργανώθηκε η μεγάλη διαπλοκή σε όλους τους τομείς, πολλοί καλοί συνεργάτες και γνώστες, Δραγασάκης, Κουβέλης, Ψυχάρης κλπ.

5.Αληθεια, τι προσδοκούν οι ΤσιπροΚαμμένοι από την προσωποποιημένη επιτομή κάθε μορφής ακραίου παλαιοκομματισμού, τον Κουρουμπλή, στον οποίον ανέθεσαν να εκμαυλίσει, να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο;

6.Τελος, ορισμένα πολιτικά ξεπεταρούδια, που με αφορμή τον εκλογικό νόμο επιτέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, μη νομίζουν ότι κερδίζουν βρίζοντας τον ευεργέτη τους το ΠΑΣΟΚ, που για το τι είναι πολιτικά, το οφείλουν αποκλειστικά σ αυτό.

Η αχαριστία και η ύβρις, δεν αναδεικνύει πολιτικές ηγεσίες, αναδεικνύει Κουρουμπλήδες.
Και να ξέρουν, υπάρχει πολύ σύντομος δρόμος είτε για ΝΔ, είτε για ΣΥΡΙΖΑ, ο απ ευθείας κι όχι υβρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, εκτός εάν εκτελούν «όρους μετάβασης».




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *