Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ξανανοίγουν οι υποθέσεις Βγενόπουλου με παραγγελία της εισαγγελέως Α.Π.

Αρχίζει ξανά η δικαστική έρευνα για τις δικογραφίες που αφορούν τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και είχαν τεθεί στο αρχείο, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απορία και έντονη έκπληξη για τους χειρισμούς αυτούς, από νομικούς κύκλους.


Αρχίζει ξανά η δικαστική έρευνα για τις δικογραφίες που αφορούν τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που είχαν τεθεί σε αυτό, από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.
Οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράςΕλένη Ράικου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ανάσυρση από το αρχείο έγινε λόγω των νέων στοιχείων που ανέκυψαν και τέθηκαν υπόψη της κυρίας Δημητρίου. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη,η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνες για τον επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα, είχαν ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.
Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν την έντονη έκπληξη τους για αυτή την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας εξ αρχής ότι τα όποια στοιχεία προέκυψαν θα έπρεπε πρώτα να δοθούν από την ίδια σε εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να διαπιστωθεί από εκείνον, αν όντως είναι νέα στοιχεία, συγκρινόμενα με το ευρύτατο περιεχόμενο των δικογραφιών, κι εν συνεχεία να γίνει, εφόσον επιβάλλεται από την ύπαρξη νέων στοιχείων, η ανάσυρση από το αρχείο.
Επίσης, πηγές από το νομικό χώρο, που γνωρίζουν την υπόθεση, ανέφεραν με νόημα ότι τόσο ο κ. Τσιρώνης όσο και ο κ. Σηφουνάκης έχουν καταφερθεί από καιρό εναντίον του κ. Βγενόπουλου, άρα τα όσα έχουν πει δεν μπορεί παρά να είναι ήδη μέσα στη δικογραφία, κι έχουν επίσης αντιδικήσει μαζί του, με καταδίκες τους για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ «νεότερα στοιχεία» δεν φαίνεται να έχουν προκύψει ούτε από δημοσιεύματα, σε σχέση με τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Ομοίως, αναφορικά με την πειθαρχική δίωξη εναντίον της κ. Τσατάνη, σημειώνουν ότι τα θέματα χειρισμού της δικογραφίας, για τα οποία ασκήθηκε, δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την δικανική της κρίση, ούτε αλλάζουν το περιεχόμενο της δικογραφίας, ενώ για το επιχείρημα της «αυτοκαταγγελίας» επισημαίνουν ότι οι καταγγελίες έγιναν από νομικό πρόσωπο, την Marfin Investment Group ΜΙΓ -3,76% και όχι από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *