Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Γιώργος Χουλιαράκης : «Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ»

Η κυβέρνηση «δεν αμφισβητεί τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου του 2015, εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή. 


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία της Eurostat», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στη Βουλή και τοποθετούμενος στο θέμα που έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο, μετά και την επιστολή της Κομισιόν.
«Εχει πλήρη εμπιστοσύνη και δεν αμφισβητεί τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου του 2015, εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ακριβώς έκανε με την τοποθέτηση του νέου διευθυντή τον προηγούμενο χειμώνα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε γνωστή η επιστολή της Κομισιόν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέπεμψε στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας ότι εάν η Κομισιόν «έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση», τότε «έχει ηθική υποχρέωση να καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της». Το ζήτημα της δίωξης Γεωργίου θα συζητηθεί και στο προσεχές Eurogroup, όπως είχε ξεκαθαρίσει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Στην ομιλία του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα στους δύο επόμενους προϋπολογισμούς και μέχρι το 2018, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους να διευρύνει τη φορολογική βάση και έδωσε έμφαση στο νομοσχέδιο για τη χρήση πιστωτικών καρτών αλλά και την προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστεί η σπατάλη στα υπουργεία.
Θα μειώσουμε τη φορολογία και θα αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό, τόνισε.
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο η ΕΛΣΤΑΤ περίμενε ύφεση 1,2% του ΑΕΠ αλλά αυτή αποδεικνύεται τελικά μικρότερη, στο 0,9% του ΑΕΠ.
Με βάση αυτό, σύμφωνα με τον Γ. Χουλιαράκη, η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για τη φετινή χρονιά (0,3% του ΑΕΠ) είναι συντηρητική και η επίδοση θα είναι υψηλότερη. Δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίσει γι’ αυτό αλλά είναι ανεύθυνο να αναπαράγεται ότι η ύφεση βαθαίνει, είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *