Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Επιλέγουν τους ασθενείς;

 


Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για τις διασωληνώσεις ασθενών σε θαλάμους εκτός ΜΕΘ, προκαλούν τουλάχιστο οργή. Ακόμα χειρότερα, η «προθυμία» γιατρών να αιτιολογήσουν τις τραγικά απάνθρωπες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, συνιστούν τουλάχιστον ύβρι. Μιλώ για το γιατρό που είπε σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ ότι οι διασωληνώσεις ασθενών σε απλές κλίνες γίνονται για «παρηγορητικούς λόγους»! Δεν λένε οι άθλιοι ότι δεν υπάρχουν πλέον μονάδες, αλλά ότι φροντίζουν οι ασθενείς με Covid 19 και υποκείμενα νοσήματα, να πεθάνουν «καλά»!

 

Το έδαφος για την "επιστημονική" νομιμοποίηση της «επιλογής» ασθενών, για το ποιος δηλαδή θα διασωληνώνεται και ποιος όχι, ποιος θα πεθάνει και ποιος όχι το προλείανε η Διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και υπεύθυνη ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ του Υπουργείου Υγείας, κ. Αναστασία Κοτανίδου. Η κ. Κοτανίδου είχε πει: «Αυτή τη στιγμή το τεράστιο ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι το εξής: όλοι αυτοί οι ασθενείς που διασωληνώνονται, πρέπει να διασωληνώνονται; Εμείς στη Μονάδα βρισκόμαστε πολύ συχνά μπροστά σε ασθενείς οι οποίοι έχουν γενικευμένο καρκίνο, που είναι κατάκοιτοι τουλάχιστον 2-3 χρόνια, που έχουν πολύ προχωρημένη άνοια ή πολλές ανίατες ασθένειες και παρόλα αυτά υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν αποφασίσει να διασωληνωθούν και να ταλαιπωρηθούν για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφερε η κ. Κοτανίδου.

 

Μίλησε κανείς για… ευθανασία; Κι όμως περί αυτού πρόκειται. Σε άλλη συγκυρία ίσως η συζήτηση θα είχε νόημα, αλλά σήμερα απλώς δικαιολογεί την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την απάνθρωπη ιδεοληψία της ότι «Οι ΜΕΘ είναι πεταμένα εκατομμύρια»!

 

Γι' αυτό, την ώρα τούτη, το αίτημα της επίταξης των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτικό. 













πηγή

     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *