Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Προσκλητήριο Αλλαγής

 


γράφει η Πέννυ Δαλαμπούρα*

 

H πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ επανέφερε στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης την εμβληματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε σε μια αποστροφή του λόγου του να παρομοιάσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ με την τότε στάση του ΠΑΣΟΚ αρχικά να καταγγέλλει τις βάσεις των Αμερικανών και στη συνέχεια να υπογράφει την παραμονή τους. Το γάντι σήκωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι καθόλου δεν προσβάλλεται από την παρομοίωση με τον ιστορικό ηγέτη της προοδευτικής παράταξης.

 

Και οι δυο απέκρυψαν βέβαια ότι στόχος τους δεν ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ τους, ούτε και η φιλονικία για τον Αντρέα. Αλλωστε ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη γνωρίζει ότι και μόνο η επίκληση του ονόματος Παπανδρέου του θυμίζει τις πολλαπλές ήττες που βίωνε ο πατέρας του από αυτόν. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι με τις ευλογίες του κόμματός του είχε παραπεμφθεί ως κοινός κλέφτης ο Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο μετά αθωώθηκε πανηγυρικά.

 

Στόχος τους κοινός και σχεδόν συμπεφωνημένος είναι το ΠΑΣΟΚ και το νέο του ξεκίνημα με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. Προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμάει έναν ήδη ηττημένο πρώην πρωθυπουργό και ένα κόμμα που άγεται και φέρεται από τάσεις και απόψεις που δεν απηχούν ούτε το 3% της κοινωνίας. Πρόδηλα ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ξεπεράσει σε συμμετοχή η επανεκλογή του αυτή των 180.000 μελών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής που συμμετείχαν στις εκλογές των συλλογικών μας οργάνων την προηγούμενη Κυριακή. Φυσικά, σε επίπεδο αριθμών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει κατά κράτος, αφού η συμμετοχή για τα δικά του συλλογικά όργανα έφτασε μόλις τις 40.000.

 

Φιλοδοξία όλων μας είναι το συνέδριο της παράταξής μας στις 20-22 Μαΐου να αποτελέσει τον προπομπό της οργανωτικής μας ανασυγκρότησης και στη συνέχεια τον οδηγό της ανατροπής των σημερινών πολιτικών συσχετισμών που επιδιώκουμε με τη δημιουργία μιας ευρείας σοσιαλδημοκρατικής συμμαχίας που θα μπορέσει να κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη μέρα των εκλογών.

 

Αλλωστε στη ζωή, όπως και στην πολιτική, οι επιλογές των άλλων δεν θα πρέπει να μας καθορίζουν, αλλά το τι πιστεύουμε εμείς για μας. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. που μας θέλουν συμπλήρωμα, εμείς θα τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να ξανακάνουμε τις ιδέες μας πλειοψηφικές και το κόμμα μας πρωταγωνιστή στο μετεκλογικό σκηνικό.

 

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε λοιπόν, καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν με την πίστη αλλά και την πεποίθηση ότι από εμάς θα έρθει η πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

 

* Ειδικευόμενη δερματολόγος, μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *