Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Νέο καμπανάκι ΠΟΥ για δύο υπο-παραλλαγές της Όμικρον στη Ν. Αφρική

 


Έναν ακόμη συναγερμό στο μέτωπο της πανδημίας σήμανε ο ΠΟΥ μετά τον εντοπισμό δύο νέων υπο-παραλλαγών της Όμικρον στη Νότια Αφρική, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για την άνοδο των κρουσμάτων στη χώρα.

 

Οι δύο νέες υπο-παραλλαγές, της κυρίαρχης πλέον Όμικρον, που κωδικοποιούνται ως ΒΑ.4 και ΒΑ.5 έχουν τραβήξει την προσοχή του ΠΟΥ, προκαλώντας νέες ανησυχίες αναφορικά με τη δυναμική της πανδημίας σε αυτή τη φάση.

 

Όπως είπε όμως ο επικεφαλής του Οργανισμού, Δρ. Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγεσούς, «είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε αν οι νέες υπο-παραλλαγές προκαλούν σοβαρότερη νόσηση από άλλες της Όμικρον.

 

Και πρόσθεσε ότι «τα πρώτα δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 διατηρούν την προστατευτική τους ισχύ απέναντι στη σοβαρή νόσηση και το θάνατο».

 

Οι συγκεκριμένς υπο-παραλλαγές εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν χάρη στη διαδικασία γενετικής αλληλουχίας που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Νότια Αφρική, τη στιγμή που άλλες χώρες την έχουν εγκαταλείψει, εξήγησε ο δρ. Τέντρος.

 

«Σε πολλές χώρες δεν έχουμε ουσιαστικά καμία εικόνα για το πώς μεταλλάσσεται ο ιός και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε», τόνισε ο ίδιος.

 

Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η Ν. Αφρική έχει πληγεί σοβαρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Αφρικής από την πανδημία. Και αυτό, τη στιγμή που μόνο το 45% του πληθυσμού της χώρας έχει θωρακιστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

  




πηγή 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *