Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

"Απολύουν"... ολα τα πλαστά πτυχία από το Δημόσιο

Διέξοδο για απολύσεις βρίσκει η κυβέρνηση
Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν οι ελεγκτές ανακαλύψουν «λαυράκι», ότι είναι δηλαδή πλαστογραφημένα, τότε...
ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.
Το «σαφάρι» για τον εντοπισμό των πλαστογράφων δημοσίων υπαλλήλων είναι πλέον γεγονός καθώς με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη ζητείται απ' όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων που απασχολούνται σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Τα έγγραφα που είναι καταχωρημένα στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου θα μπουν στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων διευθύνσεων, με σκοπό να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν στην υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών). Σε αυτή την περίπτωση, ο δημόσιος υπάλληλος στον οποίο ασκείται ο έλεγχος θα πρέπει να προσκομίσει νέα επικυρωμένα έγγραφα ενώ αν δεν το πράξει, τα έγγραφα δεν θα λαμβάνονται υπόψη μέχρι να διακριβωθεί η γνησιότητά τους.
Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αρπάξει την ευκαιρία και να στείλει σπίτι τους όσους έχουν παρανομήσει προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί στους δανειστές. Η τρόικα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα καθώς τη θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *