Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Ο Σαμαράς επικήρυξε τον Αβραμόπουλο!

Γράφει ο Μάξιμος
Σε ρήγμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ οδηγεί η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο να εκτοπίσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο από το υπουργείο Εξωτερικών -για να κάνει το χατίρι του Βενιζέλου- αλλά και να μην τηρήσει την υπόσχεσή του για την ανάδειξη του μέχρι χτες πιστού του φίλου και συνεργάτη σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Για το δεύτερο μάλιστα διαρροές από την Ιπποκράτους διατείνονται ότι ήταν πρωτοβουλία του Σαμαρά να «ρίξει» τον Αβραμόπουλο, καθώς θεώρησε την απροθυμία του να φύγει από το υπουργείο Εξωτερικών εχθρική ενέργεια. Διοχετεύεται μάλιστα ότι ο Βενιζέλος δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ίδιος κι ο Αβραμόπουλος, τον οποίο εκτιμά ιδιαιτέρως…
Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση Σαμαρά-Αβραμόπουλου κλιμακώνεται. Μιλώντας κατά την παραλαβή του υπουργείου Άμυνας ο τελευταίος απέφυγε να πει οτιδήποτε που θα μπορούσε να θεωρηθεί αιχμή για τη μεταχείρισή του από τον Σαμαρά, έκανε όμως κάτι που θεωρήθηκε κήρυξη πολέμου από το Μαξίμου: Εξέφρασε την αντίθεσή του στις νέες μειώσεις μισθών των στρατιωτικών, τις οποίες Σαμαράς και Στουρνάρας προγραμματίζουν, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει επί υπουργίας του κομματικές παρεμβάσεις σε ζητήματα του υπουργείου του.
Σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με συνεργάτες του χτες βράδυ στο Μαξίμου, που θύμιζε δίκη του πρώην φίλου και νυν ενοχλητικού, αποφασίστηκε να επικηρύξουν πολιτικά τον Αβραμόπουλο διότι «δεν μπορούν να παίζουν με την κυβερνητική συνοχή». Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες για τη στάση του και αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί «δραστικά» αν θεωρηθεί ότι βλάπτει την εικόνα ενότητας της κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτά δεν αποκλείστηκε και η μετωπική σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας, καθώς οι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου πιστεύουν ότι από μια τέτοια σύγκρουση, στην οποία ο Αβραμόπουλος θα κατηγορηθεί ότι βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας σε μια δύσκολη στιγμή, ο Σαμαράς θα βγει διπλά ωφελημένος. Από τη μια θα φανεί πόσο αποφασιστικός είναι στην αντιμετώπιση κρουσμάτων «παλαιοκομματισμού», ενώ από την άλλη θα ξεφορτωθεί ένα συνεργάτη με τον οποίο ουσιαστικά μοιράζεται την κομματική εξουσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη διατυπώθηκε και η σκέψη να μην επανεκλεγεί ο Αβραμόπουλος αντιπρόεδρος της ΝΔ στο επικείμενο συνέδριο, πράγμα που δεν πρέπει να αποκλείεται.
Σε κάθε περίπτωση το γυαλί στις σχέσεις των δύο ανδρών έχει ραγίσει οριστικά και ο Σαμαράς αποδεικνύεται πιστός θιασώτης της γνωστής ρήσης: Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *