Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Απεργούν οι Εφοριακοί και οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών στις 27 & 28 Ιουνίου



ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
27 και 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

      Οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το μέλλον των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών, είναι πλέον ξεκάθαρες και δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και παλινωδίες. Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο οικονομικών, όπως και το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των απολύσεων.

Η διάλυση των υπηρεσιών (εφορίες, ΓΓΠΣ, Ν.Π. ΥΠΟΙΚ κλπ), η ιδιωτικοποίηση των αντικειμένων, η ενοχοποίηση των εργαζομένων κλπ, έχουν ετοιμάσει το έδαφος. Το επόμενο στάδιο είναι οι απολύσεις.

Ο αυταρχισμός και η ανελαστικότητα της πολιτικής ηγεσίας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η αντίσταση στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών μας, η διεκδίκηση των πρόσθετων κρατήσεων, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, θα αποτελέσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας το επόμενο διάστημα.   

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ, όσο και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, δείχνουν την εμμονή της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα καταστροφικά της σχέδια και να προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων πιο βάρβαρων μέτρων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Υπολογίζουν όμως χωρίς την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, έδειξε το δρόμο. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν και να γίνουμε θυσία στο βωμό των σχεδίων τους και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 και 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 27.6 στις 10:30 - ΠΛ. ΚΟΡΑΗ)

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *