Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Βούτσης σε Καψή: «Θα παραχωρήσετε σε ιδιώτες τις ψηφιακές συχνότητες»;

«Εφόσον ήδη εκκινεί η σχετική διαδικασία διαγωνισμού για τον πάροχο ψηφιακού σήματος και την διάθεση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων, δεν αποτελεί προκλητική και κραυγαλέα ενέργεια η απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης και μέριμνας για την συμμετοχή της ΕΡΤ, και μάλιστα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο νέο ψηφιακό τοπίο»; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτει προς τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος αναρτιέται αν η κυβέρνηση σκοπεύει να παραχωρήσει χωρίς ενδοιασμό όλο αυτό το πεδίο στη μονοπωλιακή διαχείριση γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων ή θα ζητήσει να ανασταλεί ο διαγωνισμός προκειμένου να λάβει μέρος η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Ταυτοχρόνως, ο κ. Βούτσης αναρωτιέται αν η κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει για πολύ να παρανομεί, με δεδομένο ότι εδώ και πάνω από μία εβδομάδα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την άμεση επανεκπομπή του σήματος και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ για λόγους δημόσιου συμφέροντος, ενώ έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει την εισαγωγή στη Βουλή προς συζήτηση των Σχεδίων Νόμου με προφανή σκοπό να αποφύγει την καταψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
«Έχετε συνυπολογίσει ποιο είναι το συνολικό κόστος και η οικονομική ζημία που προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο από την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ, σχετικά με τις αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων, τις ρήτρες συμβολαίων, την ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις;», είναι το τελευταίο ερώτημα που θέτει ο κ. Βούτσης προς τον κ. Καψή.
 http://www.koutipandoras.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *