Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πώς εξαφανίζεται μια χώρα...

Του Δημήτρη Χρήστου
Εσείς τι καταλαβαίνετε από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που παρουσίασε το δίδυμο ΣΑ.ΒΕ; Έφτιαξαν σχήμα για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη; Συμβολίζει κάτι το μεταρρυθμιστικό ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα στον κρίσιμο και κοινωνικά ευαίσθητο τομέα της υγείας; Α! αυτόν -λένε- τον έβαλε για να πάρει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, μετά από τρία χρόνια που, υποτίθεται, θα γίνουν εκλογές; Πώς έκριναν όμως ότι ο... δεκανέας Μιχελάκης είναι ικανός για υπουργός Εσωτερικών; Και με τι κριτήρια η "υπολοχαγός Νατάσα" ανέλαβε βοηθός του Τζιμ Αβραμόπουλος; Πάντως τα κανάλια των νταβατζήδων μάς ενημέρωσαν ότι ο κ. Βαγγέλης ήταν πολύ ευδιάθετος μετά τον ανασχηματισμό. Διότι η Ελλάς χρειάζεται το κέφι του Βενιζέλου και τον πατριωτισμό του Σαμαρά.
ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ, κάθε νέο κυβερνητικό σχήμα να κάνει απολογισμό για το τι παραλαμβάνει. Από το 2009 που μπήκαμε στα Μνημόνια, το κοντέρ γράφει.
Η ανεργία ήταν 9,5% ή 465.700 άτομα και σήμερα βρίσκεται στο 27,4% δηλαδή έχουμε άνεργους από τον τομέα της μισθωτής εργασίας 1.355.237 ανθρώπους! Για να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% πρέπει να δημιουργούμε 100.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο, για 10 συναπτά έτη, χωρίς να υπολογίζουμε την ανεργία στην κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων και μικροεργοδοτών. Για να γίνει αντιληπτό τι συμβαίνει εκεί, αρκεί να αναφέρουμε ότι 1.000.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) δεν έχουν ιατροφαρμακετική περίθαλψη επειδή δεν έχουν -πλέον- τη δυνατότητα να πληρώνουν τις εισφορές!
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της ύφεσης, μέσα στο 2013 θα έχουμε απώλειες (σε σχέση με το 2009) πάνω από 20% του ΑΕΠ. Δηλαδή τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ έχουν χαθεί από την ελληνική οικονομία και την αγορά, ενώ η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει συρρικνωθεί κατά 50%! Για να γίνει κατανοητό περί τίνος πρόκειται, στην Ελλάδα βιώνουμε την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση σε διάρκεια στην παγκόσμια ιστορία, έχοντας ξεπεράσει και αυτή του κραχ στις ΗΠΑ το 1929! Στο σύνολο του δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων που είναι 230 δισ. ευρώ, τα "κόκκινα δάνεια" από 13,7 δισ. ευρώ το 2009 έχουν εκτιναχθεί στα 33 δισ. και μέχρι το τέλος του χρόνου είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. Σήμερα -πλέον- στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους των ελληνικών πόλεων, είναι ευκολότερο να μετράς τα ανοιχτά μαγαζιά, παρά τα κλειστά!
ΠΩΣ αξιολόγησε το ΔΝΤ με την πρόσφατη διαρροή της έκθεσής του για την Ελλάδα, όπου ομολογείτε για μια ακόμα φορά και εγγράφως ότι η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο θύμα για να προστατευθούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης; Σημειώνεται στην έκθεση: "Παραμένουν οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις λόγω βαθιάς ύφεσης και εκρηκτικής ανεργίας. Αν και αμβλύνθηκαν τα προβλήματα ρευστότητας στις τράπεζες, η πραγματική οικονομία συνέχισε να συρρικνώνεται. Εάν αποτύχουν τα μέτρα αυτονόμησης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, θα εξεταστεί η συγκρότηση Υπηρεσίας Εσόδων εκτός Δημοσίου. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι εκτός χρονοδιαγραμμάτων. Εξετάζεται η τοποθέτηση ξένων στο ΤΑΙΠΕΔ προς αποφυγήν των πολιτικών παρεμβάσεων. Το Χρέος θα μείνει στα επίπεδα του 147% το 2020 (120% ήταν το 2009) εάν υπάρξουν αποκλίσεις στις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης."
ΕΡΩΤΗΣΗ. Η κυβέρνηση του σαπισμένου δικομματισμού έχει συνείδηση πού έχει οδηγήσει τον τόπο και που σκοπεύει να τον τερματίσει; Φαίνεται και με μια απλή ματιά από τον ανασχηματισμό πως οι εκβιάσιμοι όμηροι της Μέρκελ και των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών θα εκτελέσουν μέχρι κεραίας όλες τις εντολές των προστατών τους. Φαίνεται, όχι μόνον από τους αριθμούς της οικονομίας, αλλά και από το σχέδιο αυταρχικής εκτροπής με κατεδάφιση των δημοκρατικών και πολιτιστικών παραδόσεων που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος για να επιβιώσει και να προκόψει. Η ανατροπή τους δεν είναι μόνο πολιτική, όσο -κυρίως- εθνική ανάγκη.
dchristou52@gmail.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *