Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κάνεις τον Βαγγέλη φίλο, κράτα και κανένα ξύλο…

Γράφει ο Μάξιμος
Του Βαγγέλη ο γάμος γίνεται αυτές τις ώρες στο Μαξίμου, αλλά ο γαμπρός αποδείχτηκε δεινός προικοθήρας. Θέλει να γίνει περίπου συν-πρωθυπουργός και ζητάει από τον Σαμαρά τόσες και τέτοιες θέσεις στη νέα κυβέρνηση, που και μόνο η απαρίθμησή τους προκαλεί τρικυμία στη Συγγρού και στα μυαλά των στελεχών της ΝΔ, που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει χάσει τους ψηφοφόρους του, διατηρεί όμως τόσο την όρεξή του, όσο και τα δόντια του.
Έχουμε λοιπόν και λέμε από τα πολιτικώς ωραία και εθνικώς χρήσιμα που διαδραματίζονται:
- Ο Βενιζέλος είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Ενίσχυσε τη θέση του στην κυβέρνηση, διέσωσε τον Σαμαρά και εμφανίζεται πλέον όχι ως ήσσων εταίρος, αλλά ως συνιδιοκτήτης στο κυβερνητικό μαγαζί. Πράγμα που μεταφράζεται σε ανάλογες απαιτήσεις. Ζητάει δεκαπέντε θέσεις (μία προς δύο) στο νέο υπουργικό συμβούλιο και για να βολέψει τα πράγματα ο πρωθυπουργός που είχε υποσχεθεί μικρό κυβερνητικό σχήμα σκέφτεται τώρα να σπάσει υπουργεία για να χωρέσουν οι μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ.
- Η θέση του αντιπροέδρου για τον Βενιζέλο είναι δεδομένη. Εκείνο που παίζεται ακόμα είναι η θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο Σαμαράς έχει ένα συμβόλαιο τιμής με τον Αβραμόπουλο και ο τελευταίος αρνείται να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας. Ο Βενιζέλος όμως επιμένει και ο Σαμαράς βρίσκεται σε δεινή θέση. Οι διαρροές από το Μαξίμου λένε πως τελικώς θα υπάρξει λύση, αλλά δεν ξεκαθαρίζουν ποια θα είναι αυτή.
- Αν πάει τελικώς ο Βενιζέλος στη θέση του Αβραμόπουλου ο Αβραμόπουλος θα χριστεί αντιπρόεδρος και υπουργός εθνικής άμυνας -πάει δηλαδή στον κουβά στα καλά καθούμενα ο Παναγιωτόπουλος κι αυτό δεν του αρέσει καθόλου.
- Στα παιδιά του Σαμαρά δεν αρέσει επίσης καθόλου ότι θα βρεθούν στην κυβέρνηση με την Χριστοφιλοπούλου και την Φώφη, τις οποίες θωρούν «λίγες» και με τις οποίες έχουν διαφορές από την εποχή που οι δυο κυρίες του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ιδιωτεύουσα Διαμαντοπούλου, έκαναν άνω κάτω την Παιδεία.
- Εκτός όμως από του Βαγγέλη το γάμο έχουμε και του Κουτρούλη το γάμο -μέσα στη ΝΔ αυτός. Χτες έβγαλαν μαχαίρια ο Λαζαρίδης και ο Μουρούτης γιατί ο πρώτος επιμένει να προτείνει τον Μιχελάκη για υπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μουρούτης και Μιχελάκης τρέφουν ως γνωστό τα χειρότερα αισθήματα ο ένας για τον άλλο, και είναι επίσης γνωστό ότι ο πρώτος έχει παίξει ρόλο στην έξωση του δεύτερου. Λέγεται ότι η συζήτηση Λαζαρίδη-Μουρούτη εξελίχθηκε σε κανονικό καυγά και ειπώθηκαν χοντρά πράγματα από τον ένα για τον άλλο και από τον Μουρούτη για τον Μιχελάκη. Του οποίου η υπουργοποίηση πάντως θεωρείται αυτή τη στιγμή βέβαιη.
- Τη θέση του υφυπουργού που θα έχει την ευθύνη για την ΕΡΤ θα αναλάβει όπως έχει ήδη συμφωνηθεί στέλεχος προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Πάντως ο Μόσιαλος στον οποίο προσφέρθηκε η σχετική ηλεκτρική καρέκλα αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ενώ λέγεται ότι το ίδιο έπραξε και γνωστός δημοσιογράφος του κλίματος είμαι-και-πολύ-ΠΑΣΟΚ.
- Τέλος, από την ονοματολογία που κατακλύζει αυτή τη στιγμή την καλή κοινωνία των ΜΜΕ αξίζει να αναφερθούν οι Βορίδης και Γεωργιάδης. Με τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι πιθανό να σκέφτηκε ο Σαμαράς να επαναφέρει τα δυο γνήσια ακροδεξιά στελέχη του για να ισορροπήσει τις εντυπώσεις -το ΠΑΣΟΚ έχει ποσότητα, αλλά εμείς έχουμε ποιότητα!
- Αξίζει να πούμε ότι από τις γαμήλιες τελετές δεν έλειψε και ο αρχιεπίσκοπος. Ο οποίος παρακάλεσε τον Σαμαρά να αφήσει στη θέση του τον Αρβανιτόπουλο, γιατί φαίνεται ότι τα πάνε καλά οι δυο τους…
Υπάρχει βέβαια και τη διαβόητη επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά πρέπει να περιμένει να τελειώσει πρώτα η μοιρασιά. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα όπως έλεγε ο Ηλιόπουλος σε παλιά ελληνική ταινία…
Ο γάμος τελειώνει πάντως σήμερα αύριο, γιατί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τη σύνοδο κορυφής.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *