Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σιγή Βενιζέλου στην επίθεση Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου

Τα εν υπνώσει πασοκικά αντανακλαστικά στελεχών του πάλαι ποτέ Κινήματος, όχι όμως και της ηγεσίας του (τουλάχιστον όχι προς το παρόν), αφύπνισε ο Μάκης Βορίδης με την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, με την οποία κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπανδρέου για την κρίση που ζει σήμερα η Ελλάδα. «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα κι επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος την επίμαχη δεκαετία του ’80 διατελούσε γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιδράσει επισήμως, ωστόσο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης επιτέθηκε στον κ. Βορίδη, μέσω «Twitter», χαρακτηρίζοντάς τον νοσταλγό του χουντικού παρελθόντος του, αποδίδοντας τα όσα είπε για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης. «Ο Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Α. Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο κ. Καρύδης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοί του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή, αλλά και ποιοί τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη κι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων με την προσφορά την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών, της διαίρεσης, της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων, της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης, ου εξέθρεψε γκοτζαμάνηδες και υπονομευτές της δημοκρατίας».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *