Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Merkel σε Τσίπρα: Γιατί πρέπει να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα


Τον συλλογισμό της βάσει του οποίου το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέπτυξε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στο Βερολίνο. Καλά πληροφορημένες πηγές του Capital.gr από το Βερολίνο, αναφέρουν ότι η Merkel είπε στον Τσίπρα πως "χωρίς το ΔΝΤ, εγώ πρέπει να πάω στη βουλή". Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φράση αυτή της κας Merkel ερμηνεύεται ως εξής: η διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα χωρίς τo ΔΝΤ (όπως και με το ΔΝΤ), θα πρέπει να λάβει την έγκριση του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί με τα ως τώρα προγράμματα στήριξης (3 με ΕΕ και 2 με το ΔΝΤ).

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται από πλευράς Merkel πολιτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πραγματοποιηθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία. Μία ακόμα ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό πλήγμα προς την κα Merkel σε σχέση με εκείνο που ψηφίστηκε πέρυσι από την γερμανική βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, δεκάδες βουλευτές του κόμματος της Merkel καταψήφισαν την ελληνική διάσωση.

Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να συνέστησε  στον Έλληνα πρωθυπουργό να απευθύνεται στους θεσμούς ώστε να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που τορπιλίζουν το κλίμα εμπιστοσύνης, ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *