Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πάλλη μας κοροιδεύουν


Του Κώστα Βαξεβάνη
Και ξαφνικά καταζητείται κάποιος κύριος Πάλλης για πολλά και διάφορα. Διακριτικά οι εφημερίδες και τα sites μιλάνε για τον άγνωστο συνεργάτη του Βίκτωρα Ρέστη που καταζητείται για απαγωγή κάποιου Βρετανού. Αυτό και τέλος.
Στο τεύχος 24 του HOT DOC,που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, το εξώφυλλο έχει τίτλο «Ο λοχίας που έγινε εκδότης του «Πρώτου Θέματος». Ιστορίες για όπλα, απαγωγές και συνωμοσίες». Ήταν ένα τεύχος για τον άγνωστο Αναστάσιο Πάλλη. Έναν σμηνία ο οποίος ξαφνικά εμφανίστηκε ως δικηγόρος, ενδιάμεσος αγγλικών εταιρειών, εφοπλιστής και τελικώς κατέφερε με τυμπανοκρουσίες να γίνει συνεκδότης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ελλάδας. Της εφημερίδας του Θέμου Ανασταστασιάδη.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο Πάλλης έγινε και ιδρυτής και ιδιοκτήτης ενός μουσείο όπλων. Ενός Μουσείου πολύ κοντά στη Σχολή Ευελπίδων, με οχυρωματικά έργα, βαρύ οπλισμό και ποικίλες περίεργες δραστηριότητες. Σε αυτό το Μουσείο πήγαν και φωτογραφήθηκαν αρκετοί επώνυμοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Το εκθέματα του Μουσείου αυτού ουδέποτε ελέγχθηκαν. Οι αρχές δηλαδή δεν έκαναν ποτέ έλεγχο για το αν τα όπλα ήταν λειτουργικά. Στην Αστυνομία ωστόσο από πολύ νωρίς υπήρχαν πληροφορίες πως το Μουσείο ενδεχομένως να ήταν μια βιτρίνα επιχείρησης εμπορίας όπλων. Υπήρξαν επίσης καταγγελίες για απαγωγή κάποιου Άγγλου υπηκόου, μέσα από τον φρουρούμενο χώρο του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο κύριος Πάλλης εμφανίστηκε και ως συνεργάτης -πώς άραγε- του προφυλακισμένου επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Με αυτόν αγόρασαν μετοχές της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Είχε εμπλοκή με το Βατοπέδι και απ’ ό,τι φαίνεται ξεκίνησε την «καριέρα» του με συστατικές επιστολές του Εφραίμ. Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν τον Μάρτιο λοιπόν στο HOT DOC. Kανένας, ως συνήθως, δεν έγραψε κουβέντα. Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στο Μουσείο και το σπίτι του Πάλλη για να δει αν τα όπλα ήταν τελικώς μουσειακά ή λειτουργικά. Εναντίον του Πάλλη ασκήθηκε δίωξη για παράνομα όπλα. Ωστόσο ο βαρύς οπλισμός του Μουσείου δεν ελέγχθηκε, αφού το υπουργείο Άμυνας, το οποίο είχε την τεχνογνωσία ελέγχου βαρέων όπλων, ήταν απρόθυμο να στείλει πυροτεχνουργούς.
Ο κ. Πάλλης πήγε στο αυτόφωρο, φορώντας ένα μπλουζάκι με την ελληνική σημαία, προφανώς για να δηλώσει πόσο πατριώτης είναι. Πάλι τα ΜΜΕ δεν έγραψαν κουβέντα. Αφέθηκε ελεύθερος. Λίγο αργότερα βγήκε ένταλμα σύλληψής του για την υπόθεση για την οποία είναι προφυλακισμένος ο Ρέστης. Και τώρα ασκήθηκε δίωξη για την απαγωγή του Βρετανού. Αλλά όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος, ο κύριος Πάλλης, δεν είναι πια εδώ. Ακολούθησε το δρόμο του Χριστοφοράκου, του Καραβέλα και άλλων σταρς της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας.
Με 7 μήνες καθυστέρηση, το όνομα του κυρίου Πάλλη, κοσμεί τις ελληνικές εφημερίδες κάτω από τον λιτό τίτλο «καταζητείται ο συνεργάτης του Ρέστη». Ο κύριος Πάλλης δεν είναι απλώς ο συνεργάτης του Ρέστη. Είναι ένα σύμβολο της ελληνικής διαπλοκής. Ο τίτλος του HOT DOC «ο λοχίας που έγινε εκδότης» τα λέει όλα. Είναι πρόσωπο και σύμβολο της ελληνικής πραγματικότητας που την σφραγίζουν τα συμφέροντα και η διαφθορά. Διαπλέκεται με πολιτικούς, εκδότες, επιφανείς του χρήματος και αφανείς του μαύρου χρήματος. Η αναφορά του ονόματός του ξαφνικά από τα ΜΜΕ, μάλλον δεν είναι στα πλαίσια της δημοσιογραφικής αναγκαιότητας, αλλά των συσχετισμών στα media και του εσωτερικού πολέμου. Κάποιοι στέλνουν μηνύματα σε κάποιους. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως λίγους μήνες πριν ο Πάλλης δεν υπήρχε παρά τις αποκαλύψεις μας και εμφανίστηκε σήμερα.
Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα οφείλει να δώσει επίσημα εξηγήσεις για τον εκδότη της, τον οποίο πριν από δύο χρόνια είχε διαφημίσει ως τον άνθρωπο που εγγυόταν την ανεξαρτησία της εφημερίδας. Εξηγήσεις οφείλει να δώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολλοί άλλοι. Η Δικαιοσύνη με τη σειρά της οφείλει να ελέγξει την περίπτωση Πάλλη, όχι αποσπασματικά, ως τον πρωταγωνιστή σε διάφορες υποθέσεις, αλλά ως τον πιθανό πρωταγωνιστή σε ένα κεντρικό έργο που λέγεται διαπλοκή και απόκρυψη. Αλλιώς «Πάλλη μας κοροϊδεύουν».
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Αν. Πάλλη
Δείτε φωτογραφίες από το Μουσείο όπλων του Αν. Πάλλη

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *