Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τί σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά;

Της Κρυσταλίας Πατούλη

Πρώτη φορά Αριστερά, δηλαδή Σύριζα στην προκειμένη περίπτωση, τον οποίον ψήφισαν άνθρωποι που δεν ήταν και όλοι τόσο αριστεροί ή πολλοί ήταν και αριστερότεροί του(ακούτε και κει στην Κουμουνδούρου), σημαίνει ότι ο κόσμος υποστηρίζει αυτό που συμβολίζει και με την ευρεία έννοια η Αριστερά και αυτό που μας έχει αφήσει παρακαταθήκη με τους τόσους αγώνες της.
Σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θέλει να κοιτάει ο καθένας το συμφέρον του ενάντια στο σύνολο, δεν θέλει πελατειακές σχέσεις με την εξουσία, και θέλει να ελέγχει αυτή την εξουσία, και θέλει να έχει τον σημαντικότερο λόγο σε κάθε απόφαση της εξουσίας με δημοψηφίσματα και με συμμετοχή στα κοινά, δεν θέλει διαφθορά και απληστία, δεν θέλει να εκβιάζεται το σύστημα και η φύση, ο πολιτισμικός και φυσικός πλούτος μας, για τις τσέπες του 1% εις βάρος του 99%.
Αντίθετα, θέλει Δικαιοσύνη, Κοινωνικές αξίες, Ανθρώπινα και Εργασιακά Δικαιώματα, Ήθος, Κοινωνιοκεντρική πολιτική, Κοινωνική πρόνοια, Παιδεία και Υγεία, και Σεβασμό στα ιερά και στα όσια των αγώνων τόσων και τόσων Ελλήνων του παρελθόντος, για να υπάρχει μέχρι σήμερα η χώρα μας, να υπάρχει το χωράφι του παππού μας, το ακρογιάλι που παίζαμε παιδιά, και τέλος αυτό το πέτρινο καράβι που στέκεται πάνω στην Ακρόπολη που μας θυμίζει πως όταν οι άνθρωποι σέβονται το Κοινό Καλό, όταν οι άνθρωποι ακούνε ο ένας τον άλλον, όταν οι άνθρωποι δημιουργούν σε μια Ελεύθερη και Δημοκρατική κοινωνία, χτίζουν πολιτισμούς αιώνιους και Ευρώπες και Ευρωπαϊκές Ενώσεις(που τις καταντήσαμε όπως τις καταντήσαμε).
Πρώτη φορά Αριστερά, σημαίνει, να σέβεσαι τη ζωή του καθενός μέσα στην κοινωνία, για την κοινωνία.
Ας το πάρουν το μήνυμα όλοι σήμερα, ότι ο "πολιτισμός" του πασόκ και της νδ και όλων των παραφυάδων τους με τον καπιταλισμό τον οποίον υπηρέτησαν... που έφερε τα μνημόνια, την εξαθλίωση και την κατάρρευση των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και αξιών, οδηγεί στον φασισμό, δηλαδή στην κατάργηση της κοινωνίας και τη γενική κακοποίηση και καταστροφή.
Γιατί όπως και τότε στην Εθνική Αντίσταση, τον φασισμό σήμερα έχουμε απέναντί μας με όλες του τις μορφές.
Και συνεχίζουμε...
Υγ. Αγαπημένε μου Χρόνη, οι αγώνες σας δεν πήγανε χαμένοι. Αν δεν υπήρχατε όλοι εσείς, όχι πρώτη φορά αριστερά δεν θα βλέπαμε σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά ούτε καν εκλογές για να 'χουμε να λέμε...
Υγ. 2. Ο Τσίπρας επισήμανε την μεγάλη μείωση του ποσοστού της ΝΔ και του Πασόκ(Ελιά) σε σύνολο κάπου 11% από τις βουλευτικές εκλογές, και τόνισε ότι εάν σήμερα οι εκλογές ήταν εθνικές ο Σύριζα θα έπαιρνε κάπου 130 έδρες ενώ η ΝΔ κάπου 69. Άρα το αποτελέσμα των σημερινών εκλογών απονομιμοποιεί την σημερινή κυβέρνηση και ότι αυτή εκφράζει πολιτικά, και πρέπει να πάμε άμεσα σε εθνικές εκλογές.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *