Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ποιός πιστεύει τον Σαμαρά; "Μέρα με τη μέρα θα αυξάνονται δουλειές και εισοδήματα"...

Από την επομένη των εκλογών η Ελλάδα θα αρχίσει να ζει ένα θαύμα διαρκείας. Μέρα με τη μέρα, οι δουλειές θα ανοίγουν, η ανεργία θα μειώνεται, τα λουκέτα στα καταστήματα θα αραιώνουν μέχρι εξαφανίσεως, τα εισοδήματα θα αυξάνονται, οι Τράπεζες θα δίνουν περισσότερα και ευκολότερα δάνεια, μεταξύ άλλων και φοιτητές που θα αποπληρώνουν όταν μπουν στην παραγωγή. Και σε λίγο,τα δημόσια έσοδα θα εκτιναχθούν, καθώς θα αρχίσει η εξόρυξη των υδρογονανθράκων, όλο και περισσότεροι τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα, που σε 7 χρόνια δεν θα θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα της κρίσης, η οποία θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση.
Όλα αυτά τα ωραία θα γίνουν, αν πιστέψει κανείς τον Αντ. Σαμαρά, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε στη διακαναλικώς μεταδοθείσα ομιλία του, στο Μουσείο Μπενάκη, όπου μεταξύ άλλων ανήγγειλε και 550.000 νέες θέσεις εργασίας!
Το θέμα είναι ποιός τον πιστεύει... Ιδίως όταν εμφανίζεται αγχωμένος, κάθιδρος, γεμάτος σαρδάμ (κάτι που δεν συνηθίζει), μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης εκλογικής ήττας. Η ομιλία του ήταν γεμάτη κινδυνολογία, συνοδευόμενη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ που "χαϊδεύει τ' αυτιά των κουκουλοφόρων", που "υπερασπίζεται τους τρομοκράτες", που "θα κάνει την Ελλάδα Αργεντινή", που "δεν λέει από πού θα βρει τα λεφτά" και επειδή "έχει στο DNA του τις συνιστώσες", "ακούμε διάφορους να λένε ότι θα βάλουν χέρι στις καταθέσεις"!
Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός, αφού διαφήμισε για μια ακόμη φορά την "έξοδο στις αγορές", αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, λέγοντας ότι πλέον "το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας είναι αξιόπιστο και οι τράπεζες ασφαλείς". Ανέφερε επίσης ότι στόχος του είναι να φορολογούνται με ανώτατο συντελεστή 15% τα επιχειρηματικά κέρδη και 33% τα εισοδήματα, ενώ ο ΦΠΑ να μην ξεπερνά το 12%.
Είπε όμως ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, των άμεσων και των έμμεσων φόρων, "θα γίνει βήμα βήμα, σταδιακά, για μην κινδυνεύσουν τα πλεονάσματα και να μην επιστρέψουμε σε μνημόνια".
Εξήγγειλε μείωση κόστους στον αγροτικό τομέα, με "αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες" και "κάρτα πετρελαίου των αγροτών, από την επόμενη χρονιά", "νομιμοποίηση των βοσκότοπων", και "μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους αλλοδαπούς εργάτες, από την 1η Ιουλίου".

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του 

"Ο κ. Σαμαράς, ως άλλος Μαυρογιαλούρος, μερικές μέρες πριν τις εκλογές υπόσχεται 550.000 θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια, όταν με την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας έχει δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Ο εμπαιγμός έχει και τα όρια του και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε λίγες μέρες, δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο", απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

http://www.avgi.gr/


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *