Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αυτοί που χάνουν... κερδίζοντας κι οι άλλοι που κερδίζουν... χάνοντας!

Και εγένοντο πάντες νικητές!
Νικητής, αναμφισβήτητα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τηνιστορική πρωτιά που κατάφερε στις εκλογές!
Όσο και να προσπαθούν πολλοί να το υποβιβάσουν αυτό το γεγονός, δεν παύει να είναι μια κοσμογονική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας, με αριστερό κόμμα -και επισήμως- πρώτο στην επικράτεια!

Είναι απορίας άξιον πώς η Λεπέν με 25% και ο Φάρατζ με 22% θριάμβευσαν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,5%... ηττήθηκε!
Αυτήν την απορία θα μας τη λύσουν απόψε ο Γιάννης Πρετεντέρης και το δελτίο του ΑΝΤ-1...

Απ' την άλλη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κέρδισαν... χάνοντας! Τα ΜΜΕ τους παρουσιάζουν θριαμβευτές, παρόλο που συγκριτικά με τις εκλογές του '12 έχασαν συνολικά κοντά στις 12 μονάδες! Μοναδική τους πραγματική "νίκη" είναι η συρρίκνωση των ΑΝΕΛ και η εξαΰλωση της ΔΗΜΑΡ, των δύο δυνητικών μετεκλογικών συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, πράγμα που δεν εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε πτώση, καθώς οι απώλειές της δεν κατευθύνθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε άλλα, μικρά κόμματα. 
Το 16% των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων σε περίπτωση εθνικων εκλογών σαφώς και θα μοιραζόταν σε μεγάλο ποσοστό στους δύο πρώτους, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα.

Καλό σημάδι είναι η στασιμότητα της Χρυσής Αυγής. Ανακόπηκε η έφοδός της και παραμένει σε ελεγχόμενα ποσοστά.
Δεν αιθεροβατούσα πιστεύοντας πως θα συρρικνωθεί. Φοβόμουν τα διψήφια, αλλά τελικά σώθηκαν τα χειρότερα.

Το Ποτάμι με τόση... παρεξηγήσιμη υπερπροβολή από τα ΜΜΕ, κατάφερε τελικά να τσακώσει πάνω από 6%, αποδεικνύοντας έτσι πόσο πρόβατο είναι ο Έλληνας, αφού είναι διατεθειμένος να ψηφίσει ό,τι του υποδείξει το Mega!

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να δώσει τα κυβερνητικά διαπιστευτήριά του(σε κάποιο βαθμό) στην Περιφέρεια Αττικής, κυρίως, αλλά και σε κάποιους σημαντικούς δήμους, όπως Αιγάλεω, Χαλάνδρι, Πέραμα, Λάρισα, Κέρκυρα κλπ.

Θα μου επιτρέψετε να έχω την απορία γιατί το ΚΚΕ δέχεται να αναλάβει τη διοίκηση 4 δήμων σε περιβάλλον... καπιταλιστικό!
Ρε συντρόφια, τι γίνεται; Ρεφόρμες κι εσείς;
Στους δήμους δε μετράει ο καπιταλισμός;
Απλώς, γελοίοι...
Και ξεμπροστιασμένοι!

Η ντροπή του Πειραιά και του Βόλου ολοκληρώθηκε, αφού οι πολίτες παρέδωσαν τους δήμους στη Μαφία και τους εύχομαι "καλά να πάθουν ό,τι πάθουν". Οι άλλοι, όμως, τι φταίνε;

Τελοσπάντων, πολύ θα θέλαμε τα αποτελέσματα να είναι ακόμη καλύτερα και να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση σε φυγή.
Δεν είναι, δυστυχώς, τέτοια τα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα σηματοδοτούν επιπλέον εξελίξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς.
Η ιστορία, άλλωστε, τρέχει με τους δικούς της ρυθμούς. Εμείς ως πολίτες που αντιδρούμε, προσπαθούμε να της πατήσουμε το γκάζι λίγο παραπάνω για να επισπευθούν οι αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε να της επιβάλουμε το χρόνο των πραγμάτων.
Πάντως, το πρώτο βήμα έγινε!

Κλείνω με το καλύτερο σχόλιο της ημέρας από τον Κώστα Βαξεβάνη:
"Να φτιάξει νόμο ο Βενιζέλος, για να κερδίζει ο δεύτερος!"



http://toixo-toixo.blogspot.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *