«Στην πατρίδα μου υπάρχει διαπλοκή και κάποιοι, ή την υπηρέτησαν οπότε να τους διώξουμε από τις ζωές μας, ή δεν έκαναν κάτι για να τη σταματήσουν» απάντησε η Ρένα Δούρου στον κ. Σγουρό, ο οποίος έχει αναγάγει σε μέγα θέμα, μια δήθεν ευθιξία που χρησιμοποιεί προσχηματικά, για να αποφύγει το ντιμπέιτ με τη Ρένα Δούρου.
Στην πραγματικότητα, μόνο η υποψήφια της Δύναμης Ζωής, θα είχε κάθε λόγο να θέλει να αποφύγει, μετά την ανοίκεια συμπεριφορά, κοσμημένη με επίθετα, όπως άσχετοι, αντιπαθητικοί και πολλά άλλα, που ο κ. Σγουρός είχε να επιδείξει ενάντια στους δύο συνυποψηφίους του, στο προηγούμενο «τύπου» ντιμπέιτ.
Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
«Συγγνώμη δεν ζητάω, ηγούμαι μιας σπουδαίας μάχης που αν καταφέρουν οι πολίτες να είναι όλοι μαζί αυτή την Κυριακή, θα αλλάξουν τα πράγματα» συμπλήρωσε κλείνοντας το θέμα η Ρένα Δούρου.
Επίσης κατήγγειλε την αρχικά ακομμάτιστη υποψηφιότητα του κ. Σγουρού, που ξαφνικά τελεί υπό τη στήριξη της κυβερνητικής συμμαχίας. «Τι είναι ο απερχόμενος περιφερειάρχης ελικόπτερο πούμα, παντός καιρού; Τον στήριζε ο Παπανδρέου και τώρα σύσσωμη η Ν.Δ.;»
Τέλος ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια και κάλεσε όλους τους πολίτες να σκεφτούν την διαρκή προσπάθεια εξαπάτησης που υφίστανται. Ο τελευταίος των Μοικανών του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Σγουρός που προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη πάση θυσία, να περισώσουν προς χάριν της σταθερότητας.
Απ' την άλλη, όταν η ίδια μιλούσε για τον διπλό χαρακτήρα των εκλογών αυτών ότι είναι αυτοδιοικητικές με πολιτικό πρόσημο, λοιδορήθηκε από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ενώ αμέσως μετά τα αποτελέσματα υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν συμψηφισμούς όπως ο κ. Γεωργιάδης αθροίζοντας τα ποσοστά της συγκυβέρνησης προκειμένου να επιδείξουν ότι κέρδισαν.
Τέλος απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν βάση των προγραμμάτων. «Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα, όχι εκλεκτοί και τα συμφέροντα» είπε η Ρένα Δούρου απαντώντας στις συνεχόμενες συκοφαντίες και τη λάσπη που δέχεται, με την «αλλαγή πολιτικού ήθους» που η ίδια προτάσσει και εκπροσωπεί.
Κατ. Μπρέγιαννη