Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τα του Αδώνιδος τω Άδωνι

Του Θανάση Καρτερού

Μέγας μεταρρυθμιστής και άξιος υπουργός ο Άδωνις, αν πιστέψουμε βέβαια τον καθ' ύλην αρμόδιο πρωθυπουργό του. Ο οποίος τον ξήλωσε από το υπουργείο Υγείας, αναλύθηκε όμως σε ύμνους για τον ξηλωμένο μετά το ξήλωμα. Με αποτέλεσμα να αναρωτιέται ο δεξιός νοικοκύρης: Βρε παιδιά, αφού ήταν τόσο καλός υπουργός ο Άδωνις, γιατί σ' αυτόν μεν ο Σαμαράς έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, στον Βορίδη δε το υπουργικό φράκο;

Άγνωσται αι βουλαί του Μαξίμου, θα πείτε. Αλλά γνωστό το κέρδος της Βουλής των Ελλήνων από τον διορισμό του Αδώνιδος ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Διότι ο Άδωνις έχει δώσει από καιρό διαπιστευτήρια μαχητικότητας και ρητορικής δεινότητας. Ου μην και διαπιστευτήρια του ήθους που είναι απαραίτητο για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Μόνο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής τον ξεπερνάει στο δύσκολο και υπονομευμένο αυτό πεδίο.

Ποιος αποκάλεσε τον Σαμαρά τον αχρηστότερο υπουργό από τη μεταπολίτευση; Ο Άδωνις. Ποιος αποκαλούσε τρελούς εκείνους που πρόβλεπαν ότι θα πάει στη Ν.Δ.; Ο Άδωνις. Ποιος στόλισε με ουκ ολίγα επίθετα τους νυν συναγωνιστές του της Ν.Δ.; Ο Άδωνις. Ποιος διέταξε τον σκηνοθέτη να μην τον δείχνει στο ίδιο πλάνο με τον τότε γελοίο και νυν άκρως σοβαρό υπουργό Εσωτερικών; Ο Άδωνις. Και ποιος μόλις ακούει ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει φαιόχρωμα ρητορικά πυρά; Ο Άδωνις, φυσικά!

Αν λοιπόν υπάρχουν ερωτηματικά για την κλοτσιά από το υπουργείο, για την κλοτσιά προς την κορυφή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. δεν υπάρχει κανένα. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Αφού ο Σαμαράς θεωρεί τη Βουλή καφενείο, την ανοίγει και την κλείνει σαν καφενείο, την απαξιώνει με διαδικασίες καφενείου, ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επιπέδου καφενείου είναι ό,τι πρέπει.

Ως εκ τούτου, άξιος. Να τους δώσει όλους να καταλάβουν τι εστί μαχητικότητα μετά υλακών και υλακές μετά μαχητικότητας. Να δώσει στη Βουλή τον αέρα που λείπει με την απουσία των ναζί. Να αναβαθμίσει γενικώς τον κοινοβουλευτικό αγώνα μιας Δεξιάς η οποία τρέχει ολοταχώς προς τα πίσω με τον Σαμαρά στο τιμόνι. Κι αν, ο μη γένοιτο -άνθρωποι είμαστε-, του ξεφύγει καμιά κουβέντα για το Ολοκαύτωμα και διαμαρτυρηθούν τίποτε Εβραίοι, να τους παραπέμψει στο σχετικό βιβλίο του πατρός Πλεύρη. Για να μάθουν Ιστορία...



 
http://www.avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *