Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: «Δεν θα γίνουμε ίδιοι με τους προκατόχους μας»


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει σε πράξεις τους προκατόχους της, καθώς αυτό θα σήμαινε ματαίωση της εντολής του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει η διαπραγμάτευση συζητείται ακόμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.


Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, υποστήριξε πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητείται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, λέγοντας «αν χρειαστεί να διαπραγματευτούμε, θα το κάνουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών και τη συγκρότηση μιας άλλης κυβέρνησης, ανέφερε ότι «προσπαθούν κάποιοι και να μας αποδώσουν την ιδιοκτησία των μέτρων και να συγκυβερνήσουμε μαζί τους. Σαν να μην υπήρχε καμία διαφορά. Επομένως αυτό που κατά τη γνώμη μου αποκλείεται είναι εμείς να γίνουμε ίδιοι με εκείνους. Ακριβώς γιατί τότε αυτό θα σήμαινε ματαίωση του ελληνικού λαού.

Ξέρετε εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση. Δεν θέλουμε να επιστρέψει ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης στα υπουργεία. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Να κυβερνάμε εμείς σα να είμαστε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης. Ως εκ τούτου όσοι ονειρεύονται αυτό να το ξεχάσουν. Εμείς είμαστε άλλο κόμμα».

Τέλος, δήλωσε ότι μπορεί να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που προέχει είναι η συμφωνία. «Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία και μετά να δούμε ανάλογα με τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - εγώ πιστεύω και εξακολουθώ να θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθεί, αν όχι η ιδεολογική ενότητα τουλάχιστον ένα κοινό βάδισμα των διαφορετικών τάσεων».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *