Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρουεισοδήματος από το 55% στο 100% μές το 2016 για πάνω από 700.000 επιχειρήσεις, ελέυθερους επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενους με μπλοκάκι, όπως επίσης και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 6% για όλα τα ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, απίτησε η τρόικα με το που πάτησε στην Αθήνα.
Πρόκειται γαι μέτρα που θα εκτινάξουν τη φορολογία καόμα περισσότερο και θα γονατίσουν πιο πολύ τους φορολογούμενους.
Αυτόματα θα τριπλασιαστούν και τα αναδρομικά από την 1η-1-2015 η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όσους έχουν ετήσια εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
Μάλιστα η θεσμοί πιέζουν την ελληνική πλευρά να τις μετατρέψει σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτοιμες για ψήφιση από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Από το υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει αναφερθεί τίποτα για τέτοιες απαιτήσεις, όμως την Πέμπτη αναφέρθηκε ««οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή, όμως ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας».
Συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, με του δανειστές να θέτουν νέο πακέτο προαπαιτούμενων.
Τα θέματα που εξετάστηκανβ την Πέμπτη:
Εργασιακά: Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα εργασιακά ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Εκτακτη εισφορά: Οι δανειστές ζητούν να υπάρξει ένα κλιμάκιο για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 6% και να καταργηθεί το κλιμάκιο του 8% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ.
Φόροι υπέρ τρίτων – επιχειρήσεις: Για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων ενώ μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.
Ασφαλιστικό: Το κουαρτέτο ζήτησε νομοθέτηση μέσα στον Αύγουστο της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
ΕΚΑΣ: Να προχωρήσει γρηγορότερα η κυβέρνηση στην κατάργηση του ΕΚΑΣ
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου