Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ρέντσι: Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα αλλά τί Ευρώπη θέλουμε


Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι, δεν είναι η Ελλάδα αλλά τι είδους Ευρώπη θέλουμε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι «ετοιμάζομαι να μεταβώ στις Βρυξέλλες για μια πολλοστή συζήτηση σχετικά με την Ευρώπη. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας. Το πρόβλημα σχετίζεται με τι είδος Ευρώπης θέλουμε για το μέλλον. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «για να μπορέσει να οικοδομηθεί μια πολιτική, και όχι μόνον οικονομική Ευρώπη πρέπει να επιστρατεύσουν όλοι, την μέγιστη εξυπνάδα τους».
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών πριν από την έναρξη του Eurogroup σε δηλώσεις του τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ με εποικοδομητικό πνεύμα για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Πολλά θα εξαρτηθούν, φυσικά, από το ποια στάση θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Εγώ ελπίζω να επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα». Ο Παντοάν, τέλος, ευχήθηκε «να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της νομισματικής ένωσης».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *