Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η επαναστάτρια Γιάννα Αγγελοπούλου



Η χώρα αυτή έχει χάσει το μέτρο, έχει χάσει τις αξίες της, έχει χάσει την ιστορία της. Η επανάσταση του 1821 έχει καταρχήν μία λέξη απαγορευμένη για την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία ανέλαβε την τέλεση όλων των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Έχει, λοιπόν, τη λέξη επανάσταση. Το 1821 έγινε μια επανάσταση από λαϊκούς ανθρώπους, από αγωνιστές, και όχι από την άρχουσα τάξη.

Ποτέ δεν έγινε επανάσταση από φεουδάρχες, πλουτοκράτες και δοσίλογους.

Το 2021 θα γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Αθανάσιος Διάκος θα ανέθεταν ποτέ στη Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη να οργανώσει εκδήλωση στη μνήμη τους; Ποτέ. Καταργείται η σημασία της ελληνικής επανάστασης αναθέτοντας τις εκδηλώσεις αυτές στη Louis Vuitton και στην Hermès. Έτσι για να μη χαθεί πλέον το μέτρο των αξιών στη χώρα αυτή. Ο κύριος  Μητσοτάκης συναντά καθημερινά ανθρώπους των σαλονιών με τους οποίους συναναστρέφεται όλα αυτά τα χρόνια και τους αναθέτει έργα, επενδύσεις και ό,τι άλλο θέλει η αστική τάξη από τον εκπρόσωπο της. Δεν είναι δυνατόν όμως να αναθέτει τον εορτασμό της ελληνικής επανάστασης σε ένα πρόσωπο συνδεδεμένο απόλυτα με τον πλούτο και την επίδειξη. Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη έκανε τους ολυμπιακούς αγώνες, υποχρέωσε τη χώρα μόνο και μόνο για να εμφανιστεί τελευταία στην ομιλία στο Ολυμπιακό στάδιο, να γίνει γνωστή στα πέρατα της οικουμένης. Χώρια ότι φέσωσε τους Έλληνες και το ελληνικό δημόσιο με 100 δισ. φτιάχνοντας εγκαταστάσεις που ρημάξανε, όπως ρημάζουν χρόνια στην Ελλάδα οι κόποι του Έλληνα.

Οι κακές γλώσσες λένε πως όταν ο Κοτζιάς της αφαίρεσε το διαβατήριο της πρέσβειρας με το οποίο μπορούσε να περνάει στα αεροδρόμια χωρίς να κάθεται στη σειρά με τους πληβείους, έγινε έξαλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα, στη συνέχεια βρήκε έναν καλό επικοινωνιολόγο αμερικανό για τον Μητσοτάκη, συνεχίζουν να λένε οι κακές γλώσσες, και ο Μητσοτάκης ως ανταμοιβή της χορηγεί αυτός το διαβατήριο για να μπορεί να ταξιδεύει στις χώρες του εξωτερικού άνετα προκειμένου να οργανώσει τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση.

Οι αγωνιστές του ‘21 λοιπόν παραχωρούν στην κυρία Αγγελοπούλου το περιβόητο διαβατήριο που της  στέρησε ο Κοτζιάς;;

Ελπίζουμε πως όχι, αλλά γνωρίζουμε επίσης πως θα μπορούσε να φτάσει εκεί η επιδειξιομανία αυτής της γυναίκας.

Πάντως, επανάσταση και αστική τάξη δεν παντρεύτηκαν ποτέ στην ιστορία κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά με κουμπάρο τον Μητσοτάκη. Μια Μπουμπουλίνα αυτής της εποχής θα ήταν αυτή που θ’ άξιζε να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Και όχι να σηκώνει από τα σαλόνια τις κυρίες οι οποίες θέλουν να σπάσουν την πλήξη τους από τα πλούτη, τα κοσμήματα και τα ταξίδια ή για να παίξουν κι αυτές κάποιο σημαντικό ρόλο. Κανείς δεν πρόκειται να θυμάται τους ανθρώπους αυτούς παρά μόνο οι τράπεζες στις οποίες υπάρχουν οι καταθέσεις τους. 









        

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *