Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Μπαλοθιές υποκρισίας

Στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι μπαλοθιές είχαν πέσει σε απευθείας σύνδεση.  

AlphaTV 



Ασφαλώς θετική είναι η πρόσφατη υπόμνηση της αστυνομίας στην Κρήτη για αυστηρή τήρηση του νόμου όσον αφορά το επικίνδυνο έθιμο των άσκοπων πυροβολισμών που κυριαρχεί στο νησί.

Αυτονόητα πράγματα λέει η ανακοίνωση, ότι δηλαδή με βάση τον νόμο θα συλλαμβάνονται και οι διοργανωτές των κοινωνικών εκδηλώσεων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ή των σπιτιών όπου συντελείται η συγκεκριμένη παρανομία. Χειροπέδες ακόμα και στον γαμπρό και τη νύφη αν χρειαστεί, λένε οι επιτελείς της αστυνομίας στην Κρήτη. Αλλά αυτά ισχύουν ήδη, ο νόμος είναι σαφής.

Τις τελευταίες ημέρες η συγκεκριμένη υπόμνηση της αστυνομίας, μετά και τα συνεχή κρούσματα του φετινού καλοκαιριού, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως ακόμα μία δράση της κυβέρνησης στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη». Η σχέση δε της οικογένειας του πρωθυπουργού με την Κρήτη χρησιμοποιείται προσθετικά για να αποδείξει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το μείζον αυτό θέμα.

Το ενδιαφέρον της όμως για τις μπαλοθιές η οικογένεια Μητσοτάκη το έχει ήδη δείξει και όχι μόνο μία φορά. Παρακολουθήσαμε όλοι σε ζωντανή μετάδοση τον Ιούνιο του 2017 τον σημερινό πρωθυπουργό να παρίσταται σε καταιγισμό πυροβολισμών στην κηδεία του πατέρα του στα Χανιά.

Οχι από το στρατιωτικό άγημα που απέδιδε τιμές στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά από μαυροφορεμένους κουμπουροφόρους που ενήργησαν μετά από νεύμα του Κρητικού γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη. Τότε ήταν νόμιμες οι μπαλοθιές; Θα έπρεπε να συλληφθεί με βάση τον νόμο ο διοργανωτής της κοινωνικής εκδήλωσης;

Και παλαιότερα όμως, τον Ιανουάριο του 2012, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε τα Ανώγεια ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πάλι οι σφαίρες έπεσαν βροχή με την ίδια να γελά τότε συγκαταβατικά. Για το περιστατικό εκείνο μάλιστα, το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων ξεκίνησε έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας ακόμα αγνοείται.

Οι μπαλοθιές στην Κρήτη πρέπει να εκλείψουν. Καθοριστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε γλέντια (κάποτε θα πρέπει να βρουν το θάρρος να αποχωρούν αμέσως μόλις πέσει ο πρώτος πυροβολισμός). Μακάρι η κρητική καταγωγή του πρωθυπουργού να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προς το παρόν όμως ακούμε μόνο μπαλοθιές υποκρισίας.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *