Κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες επιπέδου Γκίνες έχει η Ελλάδα. Οι τόσο "εξελιγμένες" υπηρεσίες του κράτους είναι αυτές που επέτρεψαν στο ζευγάρι Ρομά στα Φάρσαλα να είναι σήμερα υποψήφιο για το βιβλίο Γκίνες και σε πολλές μάλιστα κατηγορίες. Το ζευγάρι είχε ανάμεσα στα παιδιά που εμφάνιζε ως δικά του, ένα κοριτσάκι 5-6 ετών με χαρακτηριστικά που δεν προσιδιάζουν σε Ρομά. Το ζευγάρι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του κοριτσιού.
Είχε καταφέρει όμως το ζευγάρι να εκδόσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, πιστοποιητικό βάπτισης, αλλά και ΑΦΜ για το κοριτσάκι αυτό. Η "μητέρα" του είχε δύο αστυνομικές ταυτότητες με διαφορετικά ονόματα και δύο οικογενειακές μερίδες σε διαφορετικούς Δήμους. Ο "πατέρας" είχε τρεις οικογενειακές μερίδες. Τα δημόσια πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις που εμφάνισε η "μητέρα" δείχνουν ότι αυτή απέκτησε 3 παιδιά σε ένα πεντάμηνο και άλλα τρία σε τρεισήμισι μήνες. Επίσης έχει δύο δίδυμα παιδιά, το ένα 14 χρονών και το άλλο 40. Για όλα αυτά τα παιδιά, το ζευγάρι έπαιρνε επιδόματα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Όλα αυτά τα έλεγχαν και υπέγραφαν δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους.
Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα "πέτυχε" το ζευγάρι Ρομά με τη βοήθεια των Δημόσιων υπηρεσιών. Οι Δήμοι και η αστυνομία είναι οι δύο κύριοι μηχανισμοί του κράτους, που έδωσαν τη δυνατότητα στο ζεύγος των Ρομά να είναι υποψήφιο για τόσες πολλές κατηγορίες του βιβλίου Γκίνες. Από κοντά και η εφορία. Η αστυνομία, με αφορμή την υπόθεση αυτή, αντιλήφθηκε ξαφνικά ότι οι Ρομά εκτός από εμπόριο παλαιών υλικών, κάνουν και εμπόριο παιδιών.
Εκτός από το ζευγάρι, υποψήφιες για το βιβλίο Γκίνες είναι και οι Δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδας στην κατηγορία "Αποτελεσματικότητα"...
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου