Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Εμπλοκή Λαυρεντιάδη σε συμβόλαιο θανάτου

Την απολογία του προφυλακισμένου επιχειρηματία για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη ζήτησε η 10η ειδική ανακρίτρια

Της Κατερίνας Κατή
Εννιά μήνες μετά την προφυλάκισή του για τα επισφαλή δάνεια τής Proton Bank (ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του) και ενώ η υπόθεση είναι πλέον στο στάδιο έκδοσης βουλεύματος, ο πρώην ισχυρός επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καλείται τώρα να δώσει εξηγήσεις και για την εμπλοκή του σε… συμβόλαιο θανάτου!

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που πλέον «φιλοξενείται» στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να μετακινηθεί, δέχτηκε χθες την… επίσκεψη της 10ης ειδικής ανακρίτριας Αθήνας, κ. Ευαγγέλου, προκειμένου να απολογηθεί για «ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας». Η νέα αυτή δικογραφία, που καμία σχέση δεν έχει με οικονομικό έγκλημα, αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη.

Η υπόθεση που, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι αρχές, παραπέμπει σε πρακτικές μαφίας, έχει και στοιχεία έντονης προσωπικής διένεξης καθώς ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται να είναι αυτός που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο ανατέθηκε σε 49χρονο άντρα έναντι αμοιβής 50.000 ευρώ.

Οπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, στη ζοφερή αυτή ιστορία ενεπλάκησαν ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά εφτά άτομα που έχουν συλληφθεί και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών πήραν μετά την απολογία τους την… άγουσα για τον Κορυδαλλό.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *