Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στο ελληνικό νοσοκομείο..

Μια φωτογραφία από την ζοφερή πραγματικότητα των νοσοκομείων έκανε τον γύρο του Διαδικτύου για να υπενθυμίσει σε όσους βιώνουν «από τα κάτω» την κοινωνική εξαθλίωσή, και να στιγματίσει την πολιτική εξόντωσης που ακολουθούν οι «από πάνω».
Η φωτογραφία που «ανέβηκε» στο facebook από τον Σύλλογο Ειδικευομένων Γιατρών ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» συνοδεύεται από τα παρακάτω, κείμενο και σχόλιο:
«29.10.13 – δεύτερη γενική εφημερία χωρίς αξονικούς τομογράφους. Οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία για να βρουν τις απαιτούμενες Ειδικότητες (Αττικό & Σισμανόγλειο -> Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός -> Ιπποκράτειο -> Ευαγγελισμός).
Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν».
«Για να αποτυπώσουμε το απάνθρωπο κλίμα, στον χώρο αυτό με τις συνθήκες ακριβώς όπως τις βλέπετε ένας άνθρωπος διασωληνώθηκε, σε άλλον έγιναν καρδιακές μαλάξεις, και τρίτος δυστυχώς κατέληξε. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των συνοδών και των υπολοίπων αρρώστων»

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *