Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική με μαφιόζικους κανόνες...

Του Δημήτρη Χρήστου
Η φράση του Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν μπορεί να λειτουργεί μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με όρους ομερτά, άναψε τα αίματα στη Βουλή στις 20 Οκτωβρίου του 2011. Ο Βενιζέλος αντέδρασε με θεατρική οργή, ζητώντας από τον ΑλΤσίπρανα ανακαλέσει. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο κ. Απ. Κακλαμάνης, λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, παρατήρησε: «Δεν ξέρω εάν ο κ. Τσίπρας γνωρίζει τι σημαίνει ομερτά, αλλά εγώ δεν γνωρίζω από συμμορίες και θεωρώ προσβολή ότι θα ψηφίσουμε προϊόν συμφωνίας συμμοριών. Πού βρισκόμαστε, στο πεζοδρόμιο;».

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ αυτής της εβδομάδας, την Τρίτη, ο Βενιζέλος ανήγγειλε έκτακτη συνέντευξη Τύπου καλώντας εκτός από τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΞ και τους αντίστοιχους που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ. Τα σχετικά ρεπορτάζ μάς ενημέρωναν ότι θα αντιδράσει με οργή κατά του Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τον άφησε παντελώς ακάλυπτο στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, ενώ η μπάλα θα πάρει και τον Σαμαρά. Η αγωνία στο κατακόρυφο, καθώς κάποιοι ευφάνταστοι δημοσιογράφοι έκαναν λόγω μέχρι και για πιθανή πτώση της κυβέρνησης! Πριν αρχίσει η συνέντευξη Βενιζέλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος υπερκάλυψε τον κ. αντιπρόεδρο, θεωρώντας νόμιμη και ηθική την απόφασή του για τα υποβρύχια, απόφαση την οποία το κόμμα του είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο μεγαλύτερο και από εκείνο του Τσοχατζόπουλου!

ΑΡΧΙΖΕΙ λοιπόν η συνέντευξη Βενιζέλου και ο κ. αντιπρόεδρος ομιλεί περί του μεταναστευτικού προβλήματος και της πολιτικής του υπουργείου του στο θέμα αυτό! Τι τους ήθελε τους συντάκτες του ΠΑΣΟΚ; Τους κάλεσε για να στείλει το μήνυμά στον συνέταιρό του, τι θα συμβεί αν δεν τον προστατεύσουν. Μάλιστα, στη μοναδική ερώτηση που υπεβλήθη για το θέμα, αν ζήτησε τη κάλυψη του Σαμαρά, απάντησε: "Η ερώτησή σας είναι ακατανόητη, εάν ζητήσω εγώ να με καλύψει ο Σαμαράς για το θέμα των Ναυπηγείων; Γιατί όχι και το αντίστροφο; Γιατί να μην μου ζητήσει ο κ. Σαμαράς να το καλύψω εγώ; Τι είναι αυτό που μου λέτε;".

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Μέχρι και ο Απόστολος Κακλαμάνης το κατάλαβε, παρά το ακατανόητο για την ηλικία του μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται κυριολεκτικά με μαφιόζικους όρους και αλληλοεκβιασμούς, που αφορούν πρωτίστως την πολιτική, αλλά και ποινική σωτηρία των πρωταγωνιστών. Γιατί, για παράδειγμα, ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου που παρήγγειλε οικονομική έρευνα (σε ανεξάρτητη εταιρεία) για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, μόλις την παρέλαβε, ενώ είχε αναλάβει πρόεδρος του κόμματος, την κουνούσε δηλώνοντας "όλα στο φως" και μετά την πολύωρη συνάντησή του με τον τουρίστα ΓΑΠ την κλείδωσε στο συρτάρι του; Γιατί η υπόθεση με τα τροφοδοτούμενα με μαύρο χρήμα από τη Siemens (και όχι μόνον) κομματικά ταμεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών τους κουκουλώθηκαν; Γιατί ποτέ δεν άσκησαν όλα τα διεθνή νόμιμα μέσα για την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα; Τι σόι διαπραγμάτευση μπορούν να κάνουν με την Μέρκελ και να τολμήσουν επιπλέον να απαιτήσουν το κατοχικό δάνειο, όταν η καγκελάριος έχει όλα τα στοιχεία στο συρτάρι της;

ΓΙΑΤΙ κουκούλωναν την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ τόσο καιρό και μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο κάλυψαν όλους τους ενόχους -πλην του Παπακωνσταντίνου, που πιθανόν να γλιτώσει με παραγραφή- οι οποίοι, ως πολιτικά πρόσωπα, έχουν ορκιστεί να τηρούν τους νόμους και το Σύνταγμα; Όλοι αυτοί οι εκβιάσιμοι από τους δανειστές για τις παρανομίες τους τύποι επιχειρούν σήμερα να παρουσιαστούν έτοιμοι να πουν το μεγάλο "ΟΧΙ" στην τρόικα και τους δανειστές και αμέσως να πάνε σε εκλογές! Αν το παιχνίδι, δεν είναι στημένο, με τη συναίνεση των δανειστών, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ρισκάρουν, όχι μόνον γιατί θα απολυθούν, αλλά και γιατί θα κινδυνεύσουν, αν δεν προλάβουν να αυτοεξοριστούν, να βρεθούν και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν είναι πλέον ηγέτες πολιτικών κομμάτων. Είναι αρχηγοί ομάδων που κινούνται εκτός συνταγματικών και κοινοβουλευτικών κανόνων κάνοντας χρήση των κλασικών, μαφιόζικου τύπου εκβιασμών και η παραμονή τους στην εξουσία είναι για αυτούς κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης. Είναι αδίστακτοι και άκρως επικίνδυνοι. Αυτό τουλάχιστον έχει αρχίσει να γίνεται σαφές και στο εσωτερικό της Ν.Δ., που ως κόμμα της αστικής τάξης οδηγείται σε βίαιη μετάλλαξη, με πρωτοφανείς μεθόδους, σε στόχους που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί παραδοσιακά. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει απομείνει και ακολουθεί τον Βενιζέλο, θα ακολουθήσει τη μοίρα της εξέλιξης, σαν τους δεινόσαυρους που εξαφανίστηκαν διότι δεν έβρισκαν πλέον τροφή.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ είναι πλέον καμένα χαρτιά. Ο πολιτικός χάρτης στην Ελλάδα θα αλλάξει. Η μεγάλη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει, παρά τις αδυναμίες του, ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός δεν βρίσκει άλλο τρόπο να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή και τον αφελληνισμό των πάντων. Οι απόπειρες κατασκευής πολιτικών δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολες και δύσκολα θα ευδοκιμήσουν χωρίς την παραμικρή λαϊκή επαφή και την κατανόηση των μείζονος σημασίας εθνικών οικονομικών προτεραιοτήτων για τη σωτηρία της χώρας. Η δημοσκοπική δύναμη της Ν.Δ. δεν αφορά επιλογή και επιδοκιμασία από τους πολίτες που δηλώνουν πρόθεση να την ψηφίσουν. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών εκβιασμών και της εισβολής μέσω των ΜΜΕ του φόβου στα σπίτια των πολιτών, κυρίως αυτών της μεγάλης ηλικίας.
dchristou52@gmail.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *