Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: “Ναι” στα κανάλια που θα εκπέμπουν χωρίς άδειες!

Τι και αν η Ολομέλεια του ΣτΕ θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικό το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας; Η ΔΗΜΑΡ μέσω του εκπροσώπου της, Βασίλη Οικονόμου, δήλωσε στη Βουλή πως θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 18 του νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας(!) για την τηλεόραση που επιτρέπει στους σταθμούς να χρησιμοποιούν ψηφιακές συχνότητες, χωρίς άδειες και χωρίς να πληρώνουν τέλη στο ελληνικό δημόσιο.  Ο κ.  Οικονόμου δήλωσε ότι θα συναινέσει στην ψήφισή της διάταξης, ακολουθώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρά τις επιφυλάξεις που έχει το κόμμα του, καθώς δεν δίνεται οριστική λύση, αλλά αντίθετα διαιωνίζεται το παράνομο καθεστώς που επικρατεί χρόνια με τις συχνότητες των καναλιών
«Με αυτή την πρωτοβουλία της, η κυβέρνηση εκθέτει και τον εαυτό της και τον πολιτικό κόσμο. Η διαπλοκή καλά κρατεί. Στόχος της είναι να στηρίξει ένα διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα, χαρίζοντας τηλεοπτικές συχνότητες σε επιχειρηματίες που οφείλουν δεκάδες εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουπλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Αν.Ελλ., Βασίλης Καπερνάρνος επέμεινε στο να απαλειφθεί η αναφορά στο άρθρο περί νόμιμης λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών, γιατί δεν αναγνωρίζεται έτσι ότι εκπέμπουν παράνομα. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο με τη διάταξη που διαιωνίζει ένα παράνομο καθεστώς στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει τις συχνότητες στους ιδιοκτήτες καναλιών.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι, σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, η βασική προϋπόθεση για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας είναι η κεφαλαιακή επάρκεια και ζήτησε διευκρινίσεις αν η κυβέρνηση θα βάζει ως κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση σε αυτούς που θα πάρουν μεταβατική ψηφιακή άδεια.
 ps : Έτσι εξηγείται το γεγονός, πως ο "ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ" τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ο μόνιμος "τηλεοπτικός μαϊντανός"  σε όλα τα πάνελ των διαπλεκομένων μιντιακών μέσων...Δυστυχώς κάπως έτσι λειτουργεί το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής: ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ...

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *