Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Συμμορία "έκλεβε" ΑΦΜ και έβγαζε εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

Τρεις από τους φορολογούμενους που φέρονται να εξήγαγαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, κατά την περίοδο 2010-2012, φαίνεται ότι είναι θύματα υφαρπαγής των δικών τους ΑΦΜ από επιτήδειους.


Aυτό έγινε με τη βοήθεια τραπεζικών υπαλλήλων, που χρησιμοποίησαν άλλο ΑΦΜ για να εξυπηρετήσουν πελάτες τους, όπως έδειξε έλεγχος του ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελίες στα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

Για μία από αυτές τις περιπτώσεις παραδόθηκε έκθεση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, στην οποία αγρότης από τα Γιαννιτσά, αν και εμφανίζεται να είναι «υπερήμερος» σε δάνειο -δεν είχε εισόδημα- καταγράφεται να έχει στείλει δέκα εμβάσματα στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 8.929.000 ευρώ, δηλώνοντας τον ΑΦΜ του.

Αποδείχθηκε ότι τα εμβάσματα δεν τα είχε στείλει ο ίδιος, αλλά ναυπηγική μονάδα στο Θριάσιο, που ήταν εντολέας στα επτά από τα δέκα εμβάσματα.

Εργαζόμενη στην υπηρεσία στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται να έχει εξαγάγει 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μοναδικό της εισόδημα είναι ο μισθός της. Αλλά και ένας πρώην ναυτικός, εμφανίζεται να στέλνει με τον ΑΦΜ του 8,5 εκατ. στο Χονγκ Κονγκ...

Σύμφωνα με τη λίστα που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών, 71 φυσικά πρόσωπα είχαν εξαγάγει άνω των 100.000 ευρώ, ενώ άλλα 38 πρόσωπα, ποσά συνολικά άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Τα δεκατρία από αυτά παρουσίαζαν μηδενικό εισόδημα, ενώ 18 φαίνονταν να είναι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Οι διασταυρώσεις των ΑΦΜ φαίνεται να μην ανταποκρίνονται στους δικαιούχους των κεφαλαίων που μετέφεραν τα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.



Πηγή:www.capital.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *