Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Νέα πρωτοβουλία για σοσιαλιστικό κόμμα

Έντονη κινητικότητα για τη δημιουργία ενός σοσιαλιστικού κόμματος καταγράφεται εδώ και μερικές μέρες, καθώς οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα συνέλθει και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την «Ελιά», που φιλοδοξεί να το αντικαταστήσει, δεξιά, παρότι αυτοαποκαλείται κεντροαριστερά.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μία νέα πρωτοβουλία για τη συγκρότηση σοσιαλιστικού χώρου, με «αριστερά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και σαφή αντιμνημονιακή θέση» σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πρωτεργάτες της..
Πρόκειται για νέους κυρίως ανθρώπους που δηλώνουν σοσιαλιστές. Κάποιοι από αυτούς πέρασαν παλιότερα από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να εμπλακούν με το κράτος και τη διοίκησή του, καθώς ασκούσανε κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και διαχώρισαν τη θέση τους από το πρώτο μνημόνιο.

Εντύπωση κάνει η θέση τους σχετικά με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», καθώς αναφέρουν ότι παρότι δεν είναι «δραχμολάγνοι», είναι έτοιμοι να προχωρήσουν «σε άμεση ρήξη με την ευρωζώνη, εφόσον εξακολουθήσει να εμμένει στο ευρώ- φυλακή των λαών».




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *