Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις στους φόρους ακινήτων και απειλές…

Προφανώς η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα εξ αιτίας της αλόγιστης πολιτικής λιτότητας και φορομπηχτικής πολιτικής αναγκάζουν τους πολιτικούς και τους τεχνοκράτες των δανειστών να δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν θα κάνουν νέες οριζόντιες περικοπές ή νέα μέτρα και αμέσως μετά… να το πράττουν!
Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο ταξίδι του στην Γερμανία για να συναντήσει την κα Μέρκελ δήλωσε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα νέα μέτρα και ότι δεν θα τα λάβει.
Και σήμερα διαβάζουμε ότι έρχονται μειώσεις 8% στις συντάξεις 137.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Προφανώς οι περικοπές αυτές δεν είναι οριζόντιες στους κλάδους αυτούς… Ακόμη μαθαίνουμε ότι αυξάνονται τα όρια ηλικίας για γυναίκες και όσους έχουν βαρέα ένσημα και ότι περικόπτεται το ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών. Και φυσικά μια και δεν αντέχει νέα μέτρα ο λαός, η κυβέρνηση και οι δανειστές της είπαν να …ρίξουν και καμιά απειλή σε αυτούς που χρωστούν στο Δημόσιο.
Δεν έχει καμία σημασία αν στον κάθε Έλληνα έχουν μειώσει τις αποδοχές του μέχρι και 45%, δεν έχει σημασία οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, σημασία έχει να πληρώσεις στο Δημόσιο ότι χρωστάς… Για αυτό και ο ΓΓ Εσόδων κύριος Θεοχάρης απέστειλε επιστολή όπου απειλεί με μέτρα και φυσικά κατασχέσεις όσους δεν πληρώνουν το δημόσιο… Τελικά αν δεν είσαι μεγαλο-φοροφυγάς σε αυτή τη χώρα είσαι χαμένος…

Έρχονται μειώσεις και στις συντάξεις
Αντιμέτωποι με την προοπτική περικοπής των συντάξεων τους βρίσκονται οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς η τρόικα πιέζει για άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά το πρότυπο του ΙΚΑ.
Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν πως η καθιέρωση ενιαίων εισφορών στο ΙΚΑ και στα ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα μειώσεις στις συντάξεις. Στο «στόχαστρο» βρίσκονται κυρίως όσοι παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα, οι οποίοι πάντως έχουν ήδη υποστεί μία σειρά περικοπών στις συντάξεις τα τελευταία χρόνια.
Όπως γράφει το «Έθνος», οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει μείωση των εισφορών στα ειδικά ταμεία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το 2014, ώστε να εφαρμοστούν ενιαίες ρυθμίσεις με το ΙΚΑ. Μόνο που αυτή η μείωση θα δημιουργήσει «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ.
Για να κλείσει το κενό θα πρέπει να μειωθούν κατά μέσο όροι οι συντάξεις 8% στην περίπτωση που δεν βρεθούν άλλες πηγές εσόδων.
Η Αθήνα έχει διαμηνύσει πως δεν τίθεται θέμα οριζόντιων περικοπών στις συντάξεις, ωστόσο μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο οι δανειστές θα επανέλθουν στο αίτημα.

8φορές επάνω οι φόροι στα ακίνητα!
Και να ήταν μόνον αυτά τα μέτρα; Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς μιλώντας σε εκδήλωση της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «FORUMΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 16ο MONEY SHOW ΠΑΤΡΑΣ», τόνισε ότι οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, από 526 εκατ. ευρώ το 2009 και 2010 εκατ. το 2010 προβλέπεται να διαμορφωθούν εφέτος σε 2,78 δις. ευρώ και θα αυξηθούν περαιτέρω το 2014, σε επίπεδα πάνω από 3,9 δις. ευρώ.
Ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι η εκτός πάσης λογικής φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων υλοποιήθηκε σε περίοδο που η μισθωτική αγορά έχει καταρρεύσει, χιλιάδες ακίνητα ακόμη και σε εμπορικούς δρόμους παραμένουν ξενοίκιαστα, τα ενοίκια μειώνονται διαρκώς (όταν εισπράττονται), οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν πρακτικά ανασταλεί και οι ιδιοκτήτες στερούνται της δυνατότητας να εκχωρήσουν μέρος της περιουσίας τους στο Δημόσιο έναντι υφιστάμενων ή μελλοντικών υποχρεώσεων προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο.
Τέλος τονίστηκε ότι σε Γερμανία και Γαλλία, τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι δεν νοείται φόρος κατοχής στην περιουσία χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Εδώ; Και οι απειλές… Ολόκληρη η επιστολή του Χάρη Θεοχάρη προς εκείνους που τολμούν και χρωστούν στο Δημόσιο. Και φυσικά μιλάμε για τους «φουκαράδες» που χρωστούν όχι για τους «καρχαρίες»… Αυτοί είναι στο απυρόβλητο…

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή – απειλή του κ. Θεοχάρη
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την (ημερομηνία), εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.
Για την άμεση ενημέρωση σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.
Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία.
Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *