Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Όταν…

Προβληματισμοί και Σκέψεις αγαπητέ Πιτσιρίκο, διάδωσέ τις αν θες.

Αυτό που με τρομάζει πιο πολύ στο κόσμο μας είναι η τυφλή υπακοή και συμμόρφωση.

Όταν είπε ο Χίτλερ ότι οι Εβραίοι δεν είναι άνθρωποι και όλοι άρχισαν να τους φέρονται σαν ζώα.

Όταν είπε ο Σαμαράς ότι οι ξένοι καταλάβανε τις πόλεις μας, και όλοι ένιωσαν πολιορκημένοι.

Όταν είπε ο Δένδιας ότι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι παράνομοι και λαθραίοι, και όλοι βρήκαν φυσιολογικό να τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να πνίγονται στο Αιγαίο.

Όταν είπε ο Άδωνις πως δεν μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στην υγεία, και όλοι βρήκαν φυσιολογικό πως κάποιοι πρέπει να πεθάνουν αβοήθητοι.

Όταν κάποιος ονόμασε την Δύση πολιτισμένη, και όλοι δικαιολόγησαν τα εγκλήματά της κατά των υπολοίπων.

Όταν οι οικονομικοί δείκτες έγιναν πιο σημαντικοί από τον πλανήτη και την ζωή, και όλοι συμφώνησαν.

Όταν ονόμασαν Ουτοπία έναν άλλον δίκαιο, αλληλέγγυο και συνεργατικό κόσμο, και όλοι δέχτηκαν πως η μόνη αλήθεια που μπορεί να υπάρξει είναι η σημερινή πνιγερή Δυστοπία.

Αυτό με τρομάζει.

Η ανικανότητα να νιώσουμε τη δυσκολία του άλλου και να του φερθούμε όπως θα θέλαμε να μας φερθεί αν ήμασταν στη θέση του. Ο άκριτος κοινωνικός αυτοματισμός σε κάθε τι που θα μας θέσουν ως κανόνα – νόμο.

Γ. Καρυστινός


(Αγαπητέ φίλε, να μην τρομάζετε. Δεν είναι τίποτα ξαφνικό, ούτε τίποτα καινούργιο. Πάντα η πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είχαν και έχουν ανάγκη κάποιον να τους λέει τι να κάνουν. Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ήθελαν και δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι. Θέλουν να είναι δούλοι. Και πάντα κάποιοι αρνούνταν και αρνούνται να φάνε τη φόλα. Σήμερα, ο κουρέας μου, ένας πολύ καλός και ενδιαφέρων άνθρωπος, άρχισε να μου λέει για την θεωρία των δυο άκρων, τους μαύρους και κόκκινους φασίστες. Εμένα μου έχει τελειώσει πια η υπομονή. Πριν τελειώσει την φράση του, του είπα πως οι πιο γεροί φασίστες είναι στο κέντρο. Οι νοικοκυραίοι. Συμφώνησε. Και όχι για να μην με χάσει από πελάτη. Να είστε καλά.)

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *