Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σε όλο τον κόσμο ανεβαίνουν οι τιμές ακινήτων, στην Ελλάδα πέφτουν!

Και που είναι το περίεργο;  Συνήθως η χώρας μας πηγαίνει αντίθετα από τον υπόλοιπο κόσμο.  Πέφτουν οι τιμές στα αγαθά πρώτης ανάγκης στο εξωτερικό, στην Ελλάδα ανεβαίνουν… Φθηνά φάρμακα στην Ευρώπη, ακριβά στην Ελλάδα… Ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων σε όλο τον κόσμο, πέφτουν στην Ελλάδα.  κατά τα άλλα η Τρόικα μαζί με την κυβέρνηση σκέπτεται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς για να πέσουν οι τιμές …υπό το μηδέν.  Θα είναι έτσι πιο εύκολο οι ξένοι να αγοράσουν τα ακίνητα του Ελληνικού λαού.
Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι όταν η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση παγκοσμίως με την μεγαλύτερη πτώση με περίπου 11% στις τιμές, οι αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα παραμένουν εδώ και 3 χρόνια στα ύψη.  Κατά τα άλλα ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα!!! Καθόλου…. όπως δείχνουν και τα στοιχεία. Ούτε φοροληστρική πολιτική….
Σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ την οποία μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης παγκόσμιων τιμών κατοικιών αυξήθηκε στις 127,4 μονάδες το β” τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, εμφανίζοντας άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο και φτάνοντας διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο από το τελευταίο τρίμηνο του 2008.
Από τα στοιχεία φαίνεται πως την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τιμές κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ με +14,6% το β” τρίμηνο, στην Ουκρανία με +11,7%, στις Φιλιππίνες με +10%, στη Νέα Ζηλανδία και Κολομβία με 8,8%, ενώ ακριβώς στον αντίποδα πρώτη παγκοσμίως, με την μεγαλύτερη πτώση περίπου 11%, είναι η Ελλάδα μαζί με την Ουγγαρία και την Ολλανδία.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *