Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πήγαν να ρίξουν «μαύρο» στην… ΕΡΤ της Βαλένθια, αλλά δεν τα κατάφεραν

Τη… δόξα της κυβέρνησης Σαμαρά ζήλεψε η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια στην Ισπανία, που έστειλε στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) την αστυνομία να βάλει «λουκέτο» στην περιφερειακή δημόσια ραδιοτηλεόραση RTVV (Ràdio Televisió Valenciana).
Όπως συνέβη και στην περίπτωση της ΕΡΤ, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της RTVV στις 5 Νοεμβρίου, όμως οι δημοσιογράφοι συνέχισαν τη λειτουργία τόσο του ραδιοφώνου, όσο και της τηλεόρασης, μεταδίδοντας κανονικά πρόγραμμα.
Η αστυνομία απέκλεισε στο κτίριο της RTVV μέσα στα… μαύρα χαράματα, όμως κάπου εδώ σταματούν οι ομοιότητες με την ΕΡΤ, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας μαθεύτηκε ταχύτατα και εκατοντάδες αλληλέγγυοι συνέρευσαν στο σημείο, επιτυγχάνοντας μετά από περίπου τρεις ώρες να επανακαταλάβουν το κτίριο.
Η αστυνομία πρόλαβε στο μεταξύ να σταματήσει το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της RTVV, ενώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνεχίζεται ακόμα.
Το hashtag στο Twitter για την επέμβαση στο κτίριο της RTVV είναι το #RTVVnoestanca (η RTVV δε θα κλείσει), στο οποίο οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου παρακολουθούν τις εξελίξεις.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *